|

Mehmed Kısakürek vefat etti

Mütefekkir ve şair Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu, Büyük Doğu Yayınları'nın sahibi Mehmed Kısakürek vefat etti. Kısakürek'in cenazesi Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

04:00 - 22/10/2023 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 22/10/2023 Pazar
Yeni Şafak
Mehmed Kısakürek.
Mehmed Kısakürek.

Mütefekkir ve şair Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı’nın Kurucusu ve Büyük Doğu Yayınları sahibi Mehmed Kısakürek vefat etti.

75 yaşındaki Kısakürek’in cenazesi bugün öğle namazını müteakiben Eyüp Sultan Camiinde kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Kurucusu olduğu vakıfla babası Necip Fazıl Kısakürek’in eserleri ve bütün emanetlerinin muhafızlığını yapan Mehmed Kısakürek, bunu bir görev olarak gördüğünü ifade etmişti. Kısakürek, “Onsuz fakat her an onun tasarrufu altında yaşadığımıza inandığımız çileli 38 yılın sonunda, çektiğimiz ve çekeceğimiz her türlü sıkıntıya razıyız. Yani Üstadın asliyetini ve keyfiyet bütününü yarınki nesillere olduğu gibi intikal davasındayız” ifadelerini kullanmıştı.



#Mehmed Kısakürek
#Vefat
#Necip Fazıl Kısakürek
7 ay önce