|

Mehmet Ali Erbil için üzücü haber: Ablası dua istedi

Mehmet Ali Erbil yoğun bakımda yeniden solunum cihazına bağlandı. Ünlü sunucunun kız kardeşi “Ağabeyiminki hayatımda rastlamadığım bir yaralanma” diyerek dua istedi. Doktoru Jan Klod Kayuka ise “Durumu ciddiyetini koruyor. Solunum cihazına bağlı. Yoğun bakımdan çıkış süresinin uzaması bizi üzüyor” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
14:57 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:11 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmet Ali Erbil
Mehmet Ali Erbil

Mehmet Ali Erbil evinin banyosunda düşerek hastaneye kaldırılmış ve Erbil'in 16 yıl önceki hastalığı olan kaçış sendromu tekrarlamıştı. Yoğun bakımda olan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında kız kardeşi ve doktoru açıklama yaptı. Evinin banyosunda düşerek yaralanan ve Maslak’ta kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Erbil’in kaburgalarında kırık olduğu ve kırılan kaburgaların da akciğer zarına battığı tespit edilmişti. Yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda olan ünlü şovmenin kız kardeşi Prof. Dr. Yeşim Erbil, abisinin sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

  • “Bir kaburga kırığından bu nasıl olur diye düşünenler var haklı olarak. Kaburga kırıkları genellikle sadece ağrı yapar sonra da sorunsuz iyileşir. Az bir bölümü akciğere batar biraz kanama yapar akciğer söner. Hemen ufak bir müdahale yapılır hasta kısa sürede taburcu edilir. Ağabeyimin kaburga kırığı farklı. 30 yıllık cerrahi hayatımda rastlamadığım bir yaralanma. 7.5 litre kanama ardından 41 ünite kan ve kan ürünü verdirecek kadar sistemi bozan bir travma.
  • Vücudun en önemli dev organı endoteldir. Endotel tüm damarların iç yüzeyini kaplar ve genişliği bir futbol sahası büyüklüğündedir. Böyle büyük travmalarda veya hastalıklarda endotel tabakasından milyarlarca madde salgılanır. Bunlar organlara zarar verir. En çok akciğer ve böbrek zarar görür. Ağabeyimde de akciğer en fazla zararı gören organ. Solunum cihazı ile kandaki oksijen miktarı ayarlanabiliyor. Süre uzadıkça enfeksiyon riski de artıyor tabi. 17 yıllık kaçış sendromu hastalığı onda belli hasarlar yaratmış olmalı ki, tedavi süreci çok ama çok zorlu geçiyor. “

#Mehmet Ali Erbil
5 yıl önce