|

Mehmet Niyazi Özdemir yoğun bakımda

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde zatürre teşhisiyle yoğun bakıma alınan Yeni Şafak yazarı Mehmed Niyazi Özdemir'in bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
11:20 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:34 - 11/12/2017 Pazartesi
AA
Mehmet Niyazi Özdemir'in tedavisinin devam ettiği hastaneden bilincinin açık olduğuna dair açıklama yapıldı.
Mehmet Niyazi Özdemir'in tedavisinin devam ettiği hastaneden bilincinin açık olduğuna dair açıklama yapıldı.

Türk tarihçi ve düşünür Yeni Şafak yazarı Mehmed Niyazi Özdemir, zatürre nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. "Yazılamamış Destanlar", "Çanakkale Mahşeri", "Yemen Ah Yemen" eserlerinin yazarı Özdemir, zatürre teşhisiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Takip ve tedavisi için yoğun bakım ünitesine alınan Özdemir'in, bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Mehmet Niyazi Özdemir kimdir?

1942 yılında Akyazı`da doğdu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi`ni ve İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1967). Almanya`da Marlburg, Bonn ve Köln üniversitelerinde Türk Kamu Hukukunda Temel Hürriyetler konusunda doktora yaptı. Uzun yıllar Almanya`da kaldıktan sonra 1988 yılında Türkiye'ye döndü.


Ufuk Çizgisi, Bayrak, Genç Akademi, Türk Yurdu, İnsan ve Kainat dergilerinde makaleleri yayınlandı. Mehmet Niyazi Türk kültür ve bilim hayatına hem hikâyeci, hem romancı olarak hem de fikir adamı olarak özgün katkılar yaptı.. Yazılamamış Destanlar, Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen kitaplarının yanı sıra yazdığı diğer roman ve hikâyeler de ele aldıkları dönemin toplumsal yapısını aksettiriş tarzları bakımından tarihî roman özellikleri taşır. Fikrî eserlerinde millî konuları ön plana çıkardı. Cemiyette sıklıkla tartışılan fakat hakkıyla bilinmeyen konuları zevkli bir üslupla irdelemiş, kökü derinlerdeki birçok önyargının yanlışlığını teşhir etti.


#Mehmet Niyazi Özdemir
6 yıl önce