|

Merada idmanla golf birincisi oldu

Ardahan'da inek otlatırken golf idmanları yapan Özlem Aktürk Türkiye şampiyonu oldu. 8 ay kış yaşanan Ardahan'da kapalı spor salonunda, yazın ise meralarda çalışan Akyurt'un başarısı, Alman Deutche Welle Kanalı da genç kızın başarısını çektiği belgesel ile ekranlara taşıdı. Aktürk'ün yeni hedefi dünya şampiyonu olmak

Orhan Turan
00:00 - 14/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:38 - 13/12/2011 Salı
Yeni Şafak
Merada idmanla  golf birincisi oldu
Merada idmanla golf birincisi oldu

Ardahan Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteklediği golf takımı, golf sahası olmayan Ardahan'a Türkiye Şampiyonluğu kazandırdı. Türkiye Golf Federasyonu'na bağlı olarak Antrenör Tarkan İli öncülüğünde çalışan golf ekibi golf sopası yerine, 'çoban sobası', golf sahası yerine, ineklerin otladığı meralarda idman yapıyor. Takımın en başarılı sporcularından biri olan 17 yaşındaki Özlem Aktürk ise takımın parlayan yıldızı. Hiç golf sahası olmayan Ardahan'da, sekiz kez milli takıma katılmaya hak kazanan Aktürk, bu yıl gençlerde Türkiye kupasını aldı. Aktürk, geçtiğimiz yıllarda da Türkiye 2.'liği, Türkiye3.'lüğü ve 4.'lüğünü kazandı. Kısıtlı imkanlara rağmen istenildiğinde başarı elde edilebiliceğini söyleyen Aktürk, "Sıkı çalışma ve azim ile şampiyon oldum. Çok mutluyum. İdmanlarımdan arta kalan zamanlarda üniversiteye hazırlanıyorum. Spor akademisinde eğitim görmek istiyorum. Çünkü sporu çok seviyorum" diye konuştu.

Akyurt'un Antrenörü Tarkan İli, Akyurt'la beraber yaklaşık 14 çocuğu çalıştırdığı ifade ederek, zorlu süreci Yeni Şafak'a anlattı.

ÖNDE İNEKLER ARKADA BİZ

İli, idmanları çayırda meralarda yapmak durumunda kaldıklarını söyleyerek, “Ardahan'da golf sahası yok. 8 ay kış mevsiminin yaşandığı yerde spor salonlarında idman yapmak durumunda kaldık. Yazın merada çalıştık. Çayırların zemini ile golf sahası bir değil. Çimleri kendimiz biçtik. İnekler otluyordu biz de onların arka tarafında golf oynuyoruz” dedi.


Alman kanalı belgeselini çekti

Kısıtlı imkanlara rağmen birbiri ardına başarılara imza atan Özlem Aktürk'ün başarısı, Alman Deutche Welle Kanalı'na da belgesel konusu oldu. 'Golfe yapılan katkılar' konulu belgeselde Akyurt'un yaşadığı evi, ailesi, çalışma koşulları ve çevresinden enstantanelere yer verildi. Belgeselde sporcuyla yapılan röportajlar da kullanıldı.



12 yıl önce