|

Merdiven altı estetiğe dikkat

bakımına dikkat edenlere uzmanlardan uyarı geldi: Tıpta prensip hastaya zarar vermemek. Merdiven altı her türlü bilinçli veya bilinçsiz zarar verirsiniz. Hekimler tarafından yetkili kişiler tarafından yapılan ameliyatlarda ise önce insanın zarar görmemesi prensip ve daha sonra istenilen güzelliği verilir

Yeni Şafak
17:45 - 25/11/2016 Friday
Güncelleme: 17:49 - 25/11/2016 Friday
IHA

Türkiye'de birincisi düzenlenen Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, medikal estetiğin toplumdaki önemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mutaf erkeklerde estetik talebinde artış yaşandığını belirtti.


Türkiye'de ilk kez farklı branşlarda 340 doktorun katılım sağladığı Ulusal Medikal Estetik Kongresi Antalya'da düzenlendi. Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf başkanlığında düzenlenen kongreye, Dr. Devrim Gürsoy, Dr. Gamze Menteşoğlu, Dr. Ayşegül Girgin ve Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Osman Güzelgöz katıldı.



Kongrede konuşan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, medikal estetiğin günümüzdeki önemine değindi. İnsanların genç kalma ve güzel görünme istekleri olduğunu, bu iki unsurun da bir takım güzel avantajlar sunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mutaf, "Eskiden aynalar vardı, şimdi telefon, telefon kameraları, selfieler var. İnsanlar kendi yüzlerine daha çok bakar oldu" dedi.



"Yüzü yanıp nakil olan hasta bile estetik istiyor"

Dr. Mutaf, medikal estetiğin toplumda önemli bir tıp alanı olduğuna ve hızla ana bilim dalı yolunda ilerlediğini söyledi. Toplumun her kesiminden insanın medikal estetik yapma arzusunda olduğunu belirten Prof. Dr. Murat, "Düşünün 1 yaşında yüzü yanmış 41 yaşında ilk defa toplumun içine girebilecek bir yüzü olmuş yapılan ameliyatlar sonrasında. O hastamda bile güzellik kaygısı gördüm. Düşünebiliyor musunuz, yüzünüz olmadığı için 40 yıl bir evin içinde kalmışsınız. Ağzınız, göz kapaklarınız yok, ya da burnunuz yok. Sonunda bir yüzünüz var nakilsiz hem de. Orada bile daha güzel gözükmek için ameliyat talep ediyor hasta" diye konuştu.



"Tıpta prensip önce zarar vermemek"

Tıpta prensibin öncelikle hastaya zarar vermemek olduğunu kaydeden Dr. Gamze Menteşoğlu ise, "Ne yapsanız yapın zarar vermemeniz gerekiyor. Merdiven altı her türlü bilinçli veya bilinçsiz zarar verirsiniz. Hekimler tarafından yetkili kişiler tarafından yapılan ameliyatlarda ise önce insanın zarar görmemesi prensip ve daha sonra istenilen güzelliği verilir" dedi.



Dr. Ayşegül Girgin de Türkiye de ilk defa yapılan 1'inci Ulusal Medikal Estetik Kongresi hakkında bilgiler verdi.

#Ulusal Medikal Estetik Kongresi
#Prof. Dr. Mehmet Mutaf
#Dr. Gamze Menteşoğlu
#Güzellik
#Estetik
#Merdiven altı ameliyat
7 years ago