|

Mevlid coşkusu dünyayı saracak

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (a.s)’in dünyayı teşrif ettiği gece olan Mevlid Gecesi bu gece tüm yurtta ve İslam ülkelerinde idrak edilecek. Hz. Peygamber’in dünyaya gelişi Diyanet tarafından Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacak ve hafta boyunca birçok etkinlik düzenlenecek.

04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:46 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Mevlid Kandili bu gece tüm yurtta idrak edilecek.
Mevlid Kandili bu gece tüm yurtta idrak edilecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Gecesi bu gece eda edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Peygamber Efendimiz’in dünyaya geldiği bu günler bu sene Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacak.

Diyanet tarafından camilerde akşam namazı sonrasında programlar düzenlenecek. Bu programlarda Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve vaazlar olacak. Müminler yapılacak dualara hep bir birlikte amin diyecekler.

BAĞIŞLANMA DİLEYELİM

Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir.

Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

  • Sabah ezanı artık imsak vaktinde
  • Yaz saati uygulamasının sürmesi ve havanın geç aydınlanması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vatandaşlardan gelen talebi değerlendirerek sabah namazı ezanını imsak vaktine alması kararı bugün hayata geçiriliyor. Diyanet tarafından açıklamada “19 Kasım Pazartesi gününden itibaren sabah ezanı, imsak vaktinde okunacak. Sabah namazı Ramazan ayındaki gibi ezandan yarım saat sonra kılınacak” ifadeleri yer almıştı. İstanbul Müftülüğü de alınan kararı vatandaşlara hem cuma namazında, hem de pazar günü sabah namazı sonrasında vatandaşlara duyurarak saat değişikliği yaptı.

#Mevlid Gecesi
5 yıl önce