|

Michael için 5 dilde mevlid

Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği, Mardin'in Midyat ilçesi Habsunnes köyünde Michael Jackson için Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Mıhellemice mevlit okutup kurban kestirdi. Etkinliğe 1000 kişi katıldı

Mardin
00:00 - 4/07/2010 Pazar
Güncelleme: 22:36 - 3/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Michael için 5 dilde mevlid
Michael için 5 dilde mevlid

Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği, geçen yıl 26 Haziranda yaşamını yitiren ABD'li ünlü pop yıldızı Michael Jackson'u, 5 dilde mevlit ve ilahiler okutarak andı. Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Habsunnes (Mercimekli ) Köyü'nde 26 Haziran tarihinde başlanan ve bir hafta süren etkinliklere bölge halkının ilgisi yoğundu. Köyde bulunan dernek binasında ypılan anma törenlerinde, Jackson'un hit olmuş slow şarkıları eşliğinde bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

3 KEÇİ 5 KOYUN KESİLDİ

Anma törenlerinin son gününde ise Jackson için Mıhellemice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce mevlit okutuldu. Çevre köylerden de yaklaşık 1000 kişinin katıldığı mevlide gelen vatandaşlara, Jackson'un meşhur 'ay yürüşüşünü' yaptığı görüntünen yer aldığı tişörtler dağıtıldı. Tişörtlerin üzerinde ise Türkçe, 'Allah Seni Korusun', 'Seni asla unutmayacağız', İngilizce 'God be with you', Kürtçe 'Em te jı bir nakin' ve Arapça 'Allah ikun meık' yazıldığı dikkat çekti. Bu arada mevlit nedeniyle 3 keçi ve 5 koyun kurban edildi. Mevlide katılanlara yöresel yemekler yapılarak ikram edildi. Anma, Michael Jackson'un danslarını içeren konserinin görüntüleriyle ile sona erdi. Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, Michael Jackson'ın aslen Mardin'in Kıllıs Köyü Mıhellemilerinden olan efsanevi rock yıldızı Elvis Presley'in kızı Lisa Marie ile evlilik yaşamasından dolayı kendisini damatları olarak gördüklerini söylemişti. Bilindiği gibi dernek, geçtiğimiz yıl da Michael Jackson'ın ölümünün ardından Mercimekli (Habsunnes) köyünde gıyabi cenaze namazı kılıp taziye helvası dağıtmıştı.



14 yıl önce