|

Michael Jordan eşinden boşanıyor

NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında yer alan Michael Jordan ve 17 yıllık eşi Juanita boşanma kararı aldılar.

İha
00:00 - 30/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 11:53 - 30/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Michael Jordan eşinden boşanıyor
Michael Jordan eşinden boşanıyor

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane isimlerinden olan Michael Jordan ve eşi Juanita, 17 yıllık evliliklerini noktalamak üzere mahkemeye boşanma davası açtılar. Konuyla ilgili olarak basına bir açıklama yapan çiftin avukatı, kararı; “karşılıklı ve dostça” alınmış bir karar olarak duyurdu. Jordan ve Juanita'nın yaşları; 18, 16 ve 14 olan üç çocukları bulunurken, çifte yakın kaynaklar, Jordan ve eşinin geçtiğimiz Şubat ayından beri birlikte yaşamadıklarını ifade ediyorlardı.

Göz kamaştırıcı NBA kariyerinde Chicago Bulls formasıyla altı şampiyonluk yaşayan Jordan, beş kez normal sezonlarda altı kez de NBA finallerinde 'Sezonun En Değerli Oyuncusu' ödülüne layık görüldü. 10 kez NBA'de sezonun en skorer ismi olan Jordan ayrıca iki kez Olimpiyatlarda altın madalya kazandı.

1993 yılında basketbole veda Jordan 1995'te ise, tekrar salonlara döndü. Kariyerini 32 bin 292 sayı atarak noktalayan Jordan bu alan NBA tarihindeki üçüncü isim oldu. Jordan ayrıca, maç başına 30.12 sayı ortalaması da tutturarak bu alanda ise NBA'in gelmiş geçmiş en başarılı oyuncusu unvanını aldı. 1999 yılında ikinci kez emekli olan Jordan, Washington Wizards'ta başkanlık rolüne soyundu. Jordan geçtiğimiz Haziran ayında ise, Charlotte Bobcats'in ortakları arasına katıldı.

17 yıl önce