|

Millî Mecmûa Türk düşüncesinin izini sürüyor

Her sayıda fikri ve kültürel açıdan Türk tarihine bakışlar sunan Millî Mecmûa yedinci kez okurla buluştu. Derginin Mart-Nisan sayısının dosya konusu Klasik Dönem Türk Düşüncesi.

Haber Merkezi
14:02 - 27/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 14:05 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Millî Mecmûa
Millî Mecmûa

Kapağında “Kim var imiş biz burada yoğ iken?” sorusuyla okurunu karşılayan Millî Mecmûa’nın yedinci nüshası raflarda yerini aldı. Dergi bugüne kadar Ahmet Bican Ercilasun, Ömer Tuğrul İnançer, Erkan Göksu, Süleyman Çobanoğlu röportajlarına, Ahmet Yaşar Ocak, Fatih Mehmet Şeker, Mustafa Kara, Haşim Şahin, Osman Gazi Özgüdenli’nin yazılarına yer vermiş Türk Müslümanlığı, Türk Coğrafyası, Türk Malazgirt, Türkiye Rüyası, Hüseyin Nihâl Atsız, Ziya Gökalp sayılarıyla yerli ve milli düşüncenin izlerini sürmüştü.

Millî Mecmûa bu kez Klasik Dönem Türk Düşüncesi dosya konusuyla okuru, Türk düşünce tarihinin izlerini sürmeye davet ediyor. Dergide Sema Akçe’nin “Gazzâli ve Selçuklular” ile Kemal Haykıran’ın “Timur ve Nakşibendilik” adlı yazılarına Prof. Dr. Ayhan Bıçak ile yapılan röportaj eşlik ediyor. Orhun Abideleri, Kutadgu Bilig, Siyasetname, Yunus Emre, Farabi, İmam Maturidi üzerine yazılan metinlerde Hayrettin İhsan Erkoç, Volkan Özkan, İbrahim Daş, Mustafa Tatcı, Hasan Erimez, Göktürk Ömer Çakır, Hayati Bice, Rıdvan Özdinç, Levent Bayraktar, Mevlüt Uyanık, Melikşah Sezen, Doğukan Oruç, Serhat Demir, Murat Serdar imzaları yer alıyor.


#Millî Mecmûa
#Dergi
#Edebiyat
5 yıl önce