|

Milli futbolcuya babalık şoku

İsviçre'de yaşayan Arnavut asıllı 24 yaşındaki genç kadın Vjosa Jusufi, "6 ay önce dünyaya gelen ikiz çocuklarım Aron ve Derion Jon'un babaları Hakan Yakın'dır. Kendisinin de bu konudan haberi var. Hakan'ın çocuklarımı babasız bırakmasından endişe ediyorum." dedi.

Cihan
00:00 - 27/02/2009 Cuma
Güncelleme: 17:16 - 27/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Milli futbolcuya babalık şoku
Milli futbolcuya babalık şoku

İsviçre futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Hakan Yakın için babalık testi davası açıldı. İsviçre'de yaşayan Arnavut asıllı 24 yaşındaki genç kadın Vjosa Jusufi, "6 ay önce dünyaya gelen ikiz çocuklarım Aron ve Derion Jon'un babaları Hakan Yakın'dır. Kendisinin de bu konudan haberi var. Hakan'ın çocuklarımı babasız bırakmasından endişe ediyorum." dedi.

Halen Katar'daki Al Gharafa takımında aktif futbol yaşamına devam eden Hakan Yakın, İsviçre gazetelerinin bu yöndeki soruları karşısında, "Olayda adı geçen kadını tanıyorum. Ancak onun benimle ilgili yaptığı açıklamaları şimdilik yorumlamak istemiyorum." diye konuştu.


32 yaşındaki Hakan Yakın Katar'daki takımında yılda 2 milyon İsviçre Frankı kazanıyor.

İsviçre'nin Rheinfelden kentinde 27 Ocak 2009'da dilekçeyle mahkemeye başvuran Arnavut asıllı Vjosa Jusufi babalık davası açtı.

Öte yandan bazı gözlemciler İsviçre Milli Takımı'nda 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası göreve başlayan antrenör Hitzfeld ile Hakan Yakın arasında problem yaşandığına dikkat çekerek, bu haberin Hakan'a karşı bir karalama kampanyası olabileceğine dikkat çekiyor.

76 defa milli olan Hakan Yakın bu alanda İsviçre futbol tarihinde milli takım formasını en çok giyenler sıralamasında yedincilikte yer alıyor. Hakan Yakın attığı 20 gol ile de ülke milli takımı ile en çok gol atanlar sıralamasında 11. sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Kubilay Türkyılmaz 34 gol ile halen aktif futboluna devam eden Frei'dan sonra ülkenin en çok gol atan ikinci ismi. Frei 37 gol kaydetmişti.

Hakan'a karşı ikizlerin annesi tarafından dava açılması İsviçre'de günün konusu oldu.

15 yıl önce