|

Mimar Sinan Güzel Sanatlar 134 yaşında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 134. kuruluş yıl dönümü Sedad Hakkı Elden Oditoryumu'nda kutlandı

Yeni Şafak
09:10 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 07:32 - 4/03/2016 Cuma
AA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin (MSGSÜ) 134. kuruluş ve 133. eğitim yıl dönümünü kutlandı.



MSGSÜ Sedad Hakkı Elden Oditoryumu'nda gerçekleştirilen törende, sanatsal ve bilimsel başarıları nedeniyle ödül almış öğretim elemanları, öğrenciler ve mezunlara teşekkür belgesi, emekli olan akademik ve idari personele üniversitenin logosunu temsilen hazırlanan baykuş rozeti takdim edildi.



Üniversite Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, “134 yıl çok köklü bir geçmiş ve derin bir tarihtir. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu kadar Osmanlı Devleti'nin son yıllarının da kültür ve sanat hayatının yazıldığı tarihtir" dedi.



Türkiye'nin sanat tarihinin en önemli isimlerinin üniversiteleri bünyesinde yetiştiğine dikkati çeken Karayağız, “Osman Hamdi Bey'den itibaren ülkemizde resim, heykel ve mimarlık adına üretilmiş olan bütün eserlerin sanatçılarının yetiştiği kurumdur burası. Ülkemizde 'güzel sanatlar' adını taşıyan tek üniversitedir" diye konuştu.



Karayağız, üniversiteyi gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde emanet etme gayesinde olduklarını dile getirerek, “Üniversitemiz bu ülkenin, yurttaşlarımızın, bütün kardeşlerimizin, dil, din, ırk ayrımı yapmadan Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkesin ufkunda ışık olmaya devam edecektir" ifadelerini sözlerinde ekledi.



Törende konuşan Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ise, şunları söyledi:



“Gelişmiş ülkeler dahil olmak üzere, dünyada savaş ve kaos durumu yaşanmakta. 'Vekalet Savaşları' adı verdikleri savaşlar yüzünden kan ve gözyaşı ortalığı kavuruyor. Ben buna “cehalet savaşları" adını veriyorum. İnsanlığın cehaletinden faydalanmayı kar sayarak insanlık dışı davranış içinde olan çevreler var. Bu durumun sebebi yeterli ilim irfan sahibi olmamaktır. Bu cehaleti ortadan kaldıracak olan kurumlarımız ise üniversitelerimizdir. Üniversiteler toplumun en ileri düşüncelerinin olduğu kurumlardır."

#MSGSÜ
8 yıl önce