|

Modern Herküller İstanbul'da

500 milyondan fazla izleyiciye ulaşan ve büyük bir hayran kitlesine sahip modern Herküller, İstanbul'da yarışacak. Dünyanın en güçlü adamları ekim ayında Türkiye'ye geliyor.

00:00 - 23/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 23/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Modern Herküller İstanbul'da
Modern Herküller İstanbul'da

Eurosport ve yerel kanalların yayınıyla 500 milyondan fazla izleyiciye ulaşan Giants live, Türkiye'yi de yarış takvimine aldı.

Dünya'nın en önemli güç yarışması olarak kabul edilen ve büyük bir hayran kitlesine sahip World's Strongest Man'in eleme turu 'Giants live', yine birbirinden güçlü ve dev cüsseli Strogman'lerin katılımı ile 17 Ekim 2010 günü, Küçükçiftlik Park'ta yarışacak.

DÜNYA ŞAMPİYONASI ELEMESİ

“Giants Live-Türkiye 2010” adı altında gerçekleşecek etkinlikte, dünyanın en güçlü adamı Zydrunas Savickas, İngiltere'nin en güçlü adamı Laurence Shahlaei, Norveç'in en güçlü adamı Richard Skog, İzlanda'nın en güçlü adamı Stefan Solvi Petursson, İsveç'in en güçlü adamı Johannes Arsjo ve daha birçoğu İstanbul Şampiyonu olmak ve alacaklari puanlarla 2011 Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmak için KüçükÇiftlik Park'ta ter dökecek.

YARIŞMADA ŞİDDET YOK

Şiddet içermeyen ve sadece gücün derecelendirildiği bu yarışmada araba kaldırma, tramvay çekme, fıçı taşıma, dev dumble kaldırma ve kütük yuvarlama gibi parkurlar yer alacak. Gün boyu sürecek aktiviteler sonunda İstanbul finalistleri belirlenecek ve para ödülleri dağıtılacak. İstanbullular, Küçükçiftlik Park'ta kurulacak dev spor merkezinde, dünyanın en güçlü adamları modern Herküller ile tanışma şansı bulacak.


Uçaklar bile hafif geliyor

Çeşitli branşlarda yarışan dünyanın en güçlü adamlarına ağır kelimesi yabancı. Araba kaldırma, tramvay çekme, fıçı taşıma gibi birbirinden değişik parkurlarda güç denemesi yapan yarışmacılara uçaklar dahi hafif geliyor. Modern Herküller için tonlarca ağırlığındaki uçakları hareket ettirmek adeta çocuk oyuncağı.


14 yıl önce