|

MotoGP'de ölüm virajı

Malezya'daki MotoGP'de virajı alırken dengesini kaybedip yere düşen İtalyan motorcu Marco Simoncelli, arkadan gelen yarışçıların çarpmasıyla öldü.

00:00 - 24/10/2011 Pazartesi
Güncelleme: 01:33 - 24/10/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
MotoGP'de ölüm virajı
MotoGP'de ölüm virajı
İTALYAN PİLOTUN FECİ SONU

İtalyan pilot Marco Simoncelli, MotoGP Malezya yarışında meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Simoncelli, Suzuki sürücüsü Alvaro Bautista ile 4.'lük mücadelesi verirken, aniden motorunun kontrolünü kaybederek yere düştü. Talihsiz yarışçı yerde iken arkadan gelen Colin Edwards ve Valentino Rossi'nin motosikletleri ona çarptı. Kazanın ardından Simoncelli yerde hareketsiz bir şekilde uzandı ve kaskı da kazanın şiddeti ile başından fırladı.


Ambulans ile tıbbi merkeze götürülen Simoncelli'nin yerel saat ile 4.56'da öldüğü belirtildi. MotoGp'deki 2. sezonunu geçiren Simoncelli bu sezonun yarışlara en çok heyecan katan isimlerinden biriydi. 125cc ve 250cc sınıflarında şampiyon olduktan sonra 2010'da motosiklet yarışlarının zirvesine gelen genç yetenek, Gresini Honda ile yarışıyordu. MotoGp Malezya Grand Prix'i bu korkunç kazadan dolayı iptal edildi.


TALİHSİZ ŞAMPİYON

Marco beyaz renkli Honda motorda 58 numarada mücadele ediyordu. Mavi renkli 19 numaradaki Bautista'nın sollayıp geçtiği Marco'ya arkadan gelen sarı ve kırmızı renkli motorların yarışçıları çarptı. Bu sezonun çoğu yarışında podyum mücadelesi vermeyi başaran Simoncelli, Catalunya ve Assen'de pol pozisyonları elde etmişti. Brno'da kariyerinin ilk MotoGp podyum finişini elde eden Marco, Avusturalya'da ise 2. olarak rekorunu biraz daha geliştirmişti. Talihsiz yarışçı gelecek sezon da Gresini Honda ile devam edecekti.



13 yıl önce