|

MS hastalarına 'Turuncu farkındalık' eğitimi

Halk arasında MS olarak bilinen Multiple Skleroz Hastalığı Farkındalık Günü kapsamında hasta ve yakınları bilgilendirildi.

Yeni Şafak
12:07 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:43 - 1/06/2017 Perşembe
IHA
MS, erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülen bir santral sinir sistemi hastalığıdır.
MS, erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülen bir santral sinir sistemi hastalığıdır.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halk arasında MS olarak bilinen Multiple Skleroz Hastalığı Farkındalık Günü kapsamında hastalığının tanısı, tedavisi ve rehabilitasyonu konularında hasta ve yakınlarına 'Turuncu farkındalık' eğitimi verildi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Seferoğlu, "Dünyada milyonlarca, Türkiye’de ise yaklaşık 40 bin MS hastası olduğu bilinirken, bu sayı her geçen gün de maalesef giderek artıyor" dedi.

Kadınlarda daha çok görülüyor

MS’in genç erişkinleri etkileyen, 20-40 yaş aralığında daha sık, erkeklere göre kadınlarda daha çok görülen santral sinir sistemi hastalığı olduğunu belirten Dr. Seferoğlu, MS hastalığı konusunda şunları söyledi:

"MS hastalığı dünyada özürlülüğün en önde gelen nedenlerinden biridir. Tedavisi ve takibi çok önemlidir. Bu yüzden hastaların hekimlerin işbirliği içinde olması önemlidir. Genellikle hastaların yanlış bilgilerden dolayı kaygıları yüksektir ve bu gibi toplantılar hastaların gerçek bilgilere kavuşması açısından önemli. MS hastaları internet ya da diğer hasta yakınlarından duydukları bilgilerle hareket etmemeli, hastalığın tedavisi için mutlaka ilgili hekimlere gitmelidir."

#MS hastalığı
#Multiple Skleroz
#Turuncu farkındalık
7 yıl önce