|

Muhterem Nur: Müslüm filminden bir kuruş almadım

Bugüne kadar yaklaşık 4.5 milyon kişi tarafından izlenen "Müslüm" filmiyle ilgili yeni tartışma çıktı. Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur katıldığı bir programda, "Filmden bir kuruş almadım" dedi. Canlı yayına bağlanan filmin yapımcısı Mustafa Uslu ise "Muhterem Nur'un benden bir para talebi olmadı. Kendisi bu filmin sahibidir, o ne isterse o olur" dedi.

Yeni Şafak
14:27 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 15:10 - 20/11/2018 Salı
Diğer
Muhterem Nur
Muhterem Nur

Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, katıldığı Söylemezsem Olmaz programında sorulan soruları yanıtladı. Eşi Müslüm Gürses'in hayatını konu alan Müslüm film ile ilgili de yorumlarını sunarak hayatını nasıl geçindirdiğini açıkladı.

Muhterem Nur, ‘Yurt dışından ve Türkiye’den aldığım emekli maaşı ile ayda elime 6 bin lira geçiyor, evimin aidatı ve yanımda çalışanların maaşını verdikten sonra 2 bin TL kalıyor. Onunla geçiniyorum’ dedi.

  • 4.5 milyon kişi tarafından izlenen "Müslüm filmiyle ilgili şaşırtan bir açıklama yapan Muhterem Nur "Mustafa Bey'den bir kuruş almadım, almayı da düşünmedim" dedi.

Mustafa Uslu: Kendisi bu filmin sahibidir

Bu sözler üzerine canlı yayına bağlanan filmin yapımcısı Mustafa Uslu "Ben olaya sonradan dahil oldum. Daha önce Nuri Yıldırım anlaşma yapılmıştı. Muhterem Nur'un benden bir para talebi olmadı. Kendisi bu filmin sahibidir, o ne isterse o olur" dedi.

Muhterem Nur kimdir?


  • Gerçek adı Aysel Kısa Akbaş olan Muhterem Nur, 1932 yılında Makedonya'nın Manastır şehrinde dünyaya geldi. Çok küçük yaşlarında ailesinin geri kalanıyla Türkiye’ye göç etti. Yeni nüfus cüzdanıyla adı Aysel Muhterem, soyadı da Kısa oldu. Çocukluğu İstanbul Eyüp'te geçti. Uzun yıllar fabrika işçisi olarak çalıştı.

  • 1982 yılının Mayıs ayında Müslüm Gürses ile Malatya turnesinde tanıştı. Kendisinden 21 yaş küçük olan Müslüm Gürses ile 5 Mayıs 1986'da Beykoz Evlendirme Memurluğu'nda nikah masasına oturdu.





#Muhterem Nur
#Müslüm Gürses
#Müslüm Filmi
5 yıl önce