|

Mülteci kampında büyüdü şimdi TRT World'de çalışıyor

Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Jamal Abdullah'ın Oxford üniversitesine uzanan öyküsü, mülteci kamplarındaki çocuklara ilham oluyor.

Yeni Şafak
09:37 - 6/03/2018 Tuesday
Güncelleme: 11:35 - 7/03/2018 Wednesday
AA
Türkiye, Suriyeli mülteci çocuklara sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor.
Türkiye, Suriyeli mülteci çocuklara sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor.

TRT World, dünyada ilk kez global bir medya ağı tarafından başlatılan, çalışanlarının sahada sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiği bu girişim kapsamında, gençlere bilgi, beceri ve daha iyi bir gelecek için umut vermeyi amaçlayan projeler gerçekleşiyor.

TRT World'ün deneyimli gazeteci kadrosu tarafından tasarlanan ve 3 gün sürecek olan eğitim kapsamında mobil gazetecilik, hikaye anlatımı ve gazeteciliğin temelleri konu başlıkları ele alınıyor.

Oxford Üniversitesi'nde akademisyen oldu

Eğitimin ilk günü düzenlenen tanışma toplantısında çocuklar, Suriye'deki mülteci kamplarında büyüyen ve şimdi TRT World Araştırma Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Filistinli Dr. Jamal Abdullah'ın başarı öyküsünü dinleme şansı buldu.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, Oxford Üniversitesi'nde akademisyen olmayı başaran, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve siyasal sosyoloji alanında üç yüksek lisans derecesine sahip ve İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerine oldukça hakim olan Dr. Jamal Abdullah, öğrencileri büyük hayaller kurmak ve hayal etmek noktasında motive etmek için "Geleceği İnşa Etmek" başlıklı eğitim oturumunu gerçekleştirdi.

Geleceğin gazetecilerini yetiştiriyorlar

Açıklamada görüşlerine yer verilen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, "kayıp nesil" diye tanımlanan ve umut bağlanmayan mülteci çocuklara inandıklarını belirtti.

Bu proje ile onları destekleyip, geleceğin gazetecilerini yetiştirmeye devam edeceklerini aktaran Eren, "7. yılına girilen Suriye Savaşı yüzünden binlerce çocuk en temel haklarından mahrum bırakılıyor. 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriyeli mülteci çocuklara sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor.

TRT World, 'World Citizen' adlı insani girişimiyle Türkiye'nin bu çabalarına destek veriyor. İlk ayağını geçtiğimiz yıl Gaziantep'te başlattığımız, 'Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors' programına bu yıl Harran'da 64 gencimiz ile devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Eren, bu çalışmaların devamının geleceğini vurgulayarak, World Citizen'in küresel vicdana ilham olacak pek çok girişimle uluslararası medyadan sadece yayınlarıyla değil, duruşu ile de farklılaşacağını kaydetti.

#Mülteci Kampı
#Gazeteci
#TRT World
6 years ago