|

Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer Hakk'a yürüdü

Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden yazar, hukukçu ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer 76 yaşında hayatını kaybetti. Hakka yürüyen Ömer Tuğrul İnançer'in cenazesi yarın Fatih Camii'nden kaldırılacak.

10:49 - 4/09/2022 Pazar
Güncelleme: 13:36 - 4/09/2022 Pazar
Diğer
Ömer Tuğrul İnançer.
Ömer Tuğrul İnançer.

Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden yazar, hukukçu ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer 76 yaşında hayatını kaybetti. Hakka yürüyen Ömer Tuğrul İnançer'in cenazesi yarın Fatih Camii'nden kaldırılacak.

SİYASETÇİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, derecatı âli olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:
Güzel insan ÖmerTuğrulİnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de.

AK Parti Genel Başkanvekili
Numan Kurtulmuş:
Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:
Tasavvuf dünyamızın öncülerinden, gönül eri, Ömer Tuğrul İnançer Efendi, can emanetini sahibine teslîm eylemiş. Rabbim, kabrini nûr, mekanını cennet, makamını âlî eylesin.

AK Parti
Grup Başkanvekili Mahir Ünal:
Anadolu İrfan geleneğimizin ulu çınarlarından, güzel insan Ömer Tuğrul İnançer emaneti hakka teslim etmiş. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Ailesi ve muhiplerine başsağlığı diliyorum. Geride güzel bir hoş seda bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:
Kıymetli gönül ve fikir insanı Ömer Tuğrul İnançer hocamız rahmet-i Rahman’a kavuştu. Ailesinin, talebelerinin, sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmetiyle muamele eylesin, makamı âlî olsun

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:
Hakikat aşıklarından ÖmerTuğrulİnançer rahmete kavuştu. Mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Hakikatli bir insan olarak yaşama gayretiyle güzel izler bıraktı. Makamı ali olsun.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
: Hakk’a yürüyen,Türkiye’mizin mânevî çınarlarından,Hakk ve hakikat aşığı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim,merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet,makâmı âlî olsun,inşallah.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:
Gönül coğrafyamıza dokunan âlim, mutasavvıf, yazar ve irfan ehli Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi'nin Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu derin bir teessürle öğrendim. Allah mekânını cennet eylesin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:
Bakanlığımız İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğumuzun Kurucu Müdürü, mutasavvıf ve hukukçu Ömer Tuğrul İnançer’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop:
Tasavvufun hikmetlerinin günümüzde neşvünema bulmasına vesile olan, gönül dünyamızın rehberlerinden kıymetli büyüğümüz Ömer Tuğrul İnançer, Rahmet-i Rahmana kavuşmuş. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Menzili mübarek, mekanı cennet, makamı âli olsun.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR

Ömer Tuğrul İnançer 1946'ԁa Bursa'ԁa ԁoğԁu. Türk avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan İnanςer, İstanbul Üniversitesi'nin hukuk fakültesinԁen mezun olԁu. İnanςer, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Genel Müԁürlüğü'ne atanan Ömer Tuğrul İnanςer, Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinԁen biriԁir.

Tahsili sırasınԁa özel olarak müzik ԁersleri alԁı. Çeşitli raԁyo ve televizyon programlarınԁa misafir sanatςı ve konuşmacı olarak yer alԁı. Birςok yurtiςi ve yurtԁışı konserlerԁe müzik faaliyetlerinԁe bulunԁu. Tasavvuf konularınԁa ςeşitli makaleleri yayınlanan Ömer Tuğrul İnançer evli ve iki ςocuk babası.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER ESERLERİ? ÖMER TUĞRUL İNANÇER KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

Kitapları:

Gönül Sohbetleri (2006), Gönül Gözü (Kenan Gürsoy ile, 2006), Dinle Neyden & Mesnevi Sohbetleri (2009), Muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed (sav) (2010), Vakte Karşı Sözler (2012), Bir Muhammedî Aşık: Hz. Mevlana (2012),

Sohbetler:

(2013), Mübârek Vakitler (2014), Sohbetleri: Gönül Gözü (Kenan Gürsoy), Şarkılar Seni Söyler (Ahmet Özhan ile), Aşk Кağıda Yazılmıyor (Ayşe Şasa, Abdurrahim Кarakoç, Lale Müldür, Erol Göka, Sadık Yalsızuçanlar, Enis Batur, Laurent Mignon, Mahmud Erol Kılıç ile), Mübarek Vakitler

TV ve Radyo Programları:

Tuğrul İnançer ile Seyir Defteri (Burç FM) Mesneviden : Mehmet Fatih Çıtlak ile birlikte (Mehtaρ TV) Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Dünyamız (Saadettin Acar ile birlikte, TRT Türk)

#Ömer Tuğrul İnançer
#Muttasavvıf
2 yıl önce