|

Müziğin gücü bizi birleştirecek

Yeni yıl konseri için Türkiye'ye gelen Belaruslu şef Bouchkov, Rusya'nın Türkiye'ye 'kültür' ambargosunu yorumladı: Moskova'da dinlediğim Türk orkestrası bize yeni bir dünya açtı. Tüm ulusları birleştirecek olan tek şey müzik!

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 00:37 - 15/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Belarus Devlet Oda Orkestrası İstanbul'a geliyor... Topluluk yarın Evgeny Bouchkov yönetiminde Boğaziçi Albert Long Hall'de bir konser verecek. Konserin teması ise Eski Yıla Veda olacak. Şef Bouchkov 90'lı yıllardan beri hem solo kemancı olarak hem de uluslararası orkestraların şefi olarak sık sık Türkiye'ye geldiğini belirtiyor. Dünyanın en saygın şefleri arasında gösterilen Bouchkov'un Belarus Devlet Orkestrası'nın şefi olarak Türkiye'ye ilk gelişi. Seyirciyi yakından tanıdığını belirten ünlü şef "Türk seyircisinin açık sözlülüğünü ve sıcak kalpliliğini her zaman takdir etmişimdir" diyor. Bu çerçevede yeni yıl konseri için mizah ve eğlenceli dolu bir program hazırladıklarını belirten Bulgakov ve ekibi Grieg, Mendelssohn, Rossini gibi bestecilerin eserlerini icra edecek.



MOSKOVA'YA DAMGA VURAN TÜRK KONSERİ


Rusya geçtiğimiz günlerde Türkiye ile yapılacak kültür ve sanat etkinliklerini iptal ettiğini açıklamış, Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, 2016'da yapılmaıs planlanan Rus- Türk Kültür Yılı'nın iptal edildiğini duyurmuştu. Rusya'nın sanat etkinliklere karşı olan bu tavrını Belaruslu şefe sorduk. "Kültür ve sanat ülkelerin uluslararası imajındaki anahtar rolü anlaşarak desteklenmeli" diyen Bouchkov şunları söyledi: "Türkiye'ye Belarus Devlet Oda Orkestrası'nın şefi olarak ilk defa geliyorum. Kendimi Belarus kültürüne derinden bağlı hissediyorum ve müzik geleneklerini ulaştıran bir elçi olarak görüyorum. Fakat müzik ve sanatın tüm ulusların anlayacağı ve onları birleştiren tek dil olduğuna inanıyorum. Beni bu zamana dek en fazla etkileyen performanslardan bir tanesi Moskova'da düzenlenen Dünya Orkestra Festivali'nde Ankara'dan katılan Türk orkestrasının konseriydi. Bize oldukça yabancı olan Türk müziği çaldılar ancak performansları o kadar muhteşemdi ki adeta yeni bir dünya açtılar."



Sanatın rolü anlaşılmalı




Belarus'un en önemli müzisyenlerinden Evgeny Bouchkov konser için geldiği İstanbul'dan tüm dünyaya seslendi: "Kültür ve sanat ülkelerin uluslararası imajındaki anahtar rolü anlaşılarak desteklenmeli."


#Belarus Devlet Oda Orkestrası
#Bouchkov
#Yeni yıl konseri
#Rus- Türk Kültür Yılı
8 yıl önce