|

Nasreddin Hoca göle maya çaldı

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliği temsili olarak Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasıyla başladı. Temiz bir çevre için harekete geçen Sivas Belediyesi bu kapsamda 22 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Bahar Şenliği'nin başlangıcını yaptı.

Yeni Şafak
09:06 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:10 - 23/04/2015 Perşembe
IHA

Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve öğrencilerin katıldığı şenlikte temsili Keloğlan vatandaşları çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Şenlikte daha sonra temsili Nasreddin Hoca, kent meydanında bulunan havuza maya çalarak şenliği başlattı. Şenlik kapsamında kent meydanındaki çöp kutuları değiştirilerek yerlerine geri dönüşümlü çöp kutuları yerleştirildi.


Basın mensuplarına açıklamalardan bulunan Vali Alim Barut, “Temizlik işine çocuklarımı el attığına göre geleceğimiz temiz olacak demekti çünkü çocuklar gelecektir. Tabi ki temizlemek önemli ama kirletmemek daha önemli esas olan kirletmemek ama kirlenmişse de çabucak temizlenmesi gerekir."dedi.



Nasreddin Hoca'yı canlandıran Salih Aral da, “Herkes temiz olsun etraf kirlenmesin yoksa her yer kokar. İstasyon Caddesi'ne yerlere tükürmesinler diye de göle maya çaldım"şeklinde konuştu.

#sivas
#nasrettin hoca
#göl
#maya
9 yıl önce