|

New York Times Nusret'i yazdı: En az George Clooney kadar ünlü

Tuz dökme hareketiyle Türkiye’de olduğu kadar dünyada da üne kavuşan Nusret Gökçe, ABD'deki ikinci restoranını New York'ta açtı. ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times da 'salt bea' hareketinin sahibi Nusret Gökçe hakkında bir yazı yayımladı. Nusret'e "sosyete kasabı" diyen NY Times, "En az George Clooney kadar tanınır bir hale geldi" dedi.

Yeni Şafak
13:33 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 14:02 - 19/01/2018 Cuma
Diğer
Nusret Gökçe, "saltbae" etiketiyle dünyaca ünlü bir isim haline geldi.
Nusret Gökçe, "saltbae" etiketiyle dünyaca ünlü bir isim haline geldi.

ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times, Manhattan'da restoran açan Nusret Gökçe'yle ilgili bir yazı yayınladı. Gazete, Türkiye'deki 'sosyete kasabı' olarak nitelediği Nusret'in 'salt bea' hareketini hatırlatırken, 13 yaşından beri bu işi yaptığına da vurgu yapıldı.

Gazete ünlü işletmeciyi, '2010 yılından beri çok tanınan bir şef olan Nusret, beyaz tişörtü, güneş gözlükleri ve olağanüstü bıçak kullanımıyla hassas bir performans sergiledi. Ve Instagram sayesinde 1 yıl içerisinde en az George Clooney kadar tanınır bir hale geldi' sözleriyle yazdı.

Sadece yemek değil, baklava ve kahvenin de adresi

NYT, Nusret'in Miami ve New York'ta açtığı restoranlara da değinirken, Miami'deki 250 masalı restoranda her gün yaklaşık 1000 yemeğin çıktığını vurguladı.Nusret'in yeni restoranından bahsederken söylediği 'Yalnızca et yemek için değil baklava ve Türk kahvesi içmek için doğru adres' sözleriyle son bulan yazıda, yine Nusret'in piyasaya hayli iddialı girdiğine de vurgu yapılıyor.

Saltbae hashtagi ile duyuruldu

Nusret Gökçe, ABD’deki her bir restoran için 6 milyon dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Steakhouse ve burger konsepti ile şu anda Türkiye’de 8, Birleşik Arap Emirlikleri’nde iki ve Amerika’da 1 olmak üzere toplam 11 restoranında misafirlerini ağırlıyor.Yaklaşık 1 yıl önce Amerika’da tanıtım çalışmalarına başlayan Nusret Gökçe, özellikle “saltbae” hashtag'i ile ses getirdi. Bu sayede sosyal medya milyonlarca takipçiye ulaşan Nusret, daha ABD’de restoran açmadan meşhur oldu.



#Nusret Gökçe
#Saltbae
6 yıl önce