|

Nobel'e aday gösterilmesi ABD'lileri kızdırdı

Norveçli iki milletvekilinin, Ulusal Güvenlik Dairesi'nin eski istihbarat yetkilisi Edward Snowden'i 2014 Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesi ABD'de tepki topladı.

İha
00:00 - 31/01/2014 Cuma
Güncelleme: 15:53 - 31/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Nobel'e aday gösterilmesi ABD'lileri kızdırdı
Nobel'e aday gösterilmesi ABD'lileri kızdırdı

Sosyalist Sol Partili eski Eğitim ve Çevre Bakanı Baard Vegar Solhjell ve Snorre Valen, Snowden'in yaptığı ifşaatların, "daha istikrarlı ve barışçıl dünya düzenine" katkıda bulunduğunu söyledi.ABD'nin "vatan hainliği" ile suçladığı Snowden'in, Nobel komitesinin barış ödülü için değerlednireceği isimler arasında yer alması, Amerikan toplumunda tepkiyle karşılandı.Virginia, Warrington'dan Chris Tinsdale, "Bunun biraz abartılı olduğunu düşünüyorum. Bu ödülü, ondan daha çok hak eden bir çok insan var" değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Washington'da yaşayan Noel Sidone, "Onun bu ödülü hak ettiğini düşünmüyorum. Başkan Obama'nın bilgi olmadan hükümete ait sırları ifşa etti. Bu hareketinden dolayı ne Nobel Barış Ödülünü, ne de herhangi bir ödülü hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

Valdemar Rodriguez ise, konuyu daha geniş bir açıdan değerlendirerek, "Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteriliyorsanız, tüm insanlık için iyi bir şeyler yapmış olmanız lazım. Şahsen bunun Amerikan halkı için iyi olduğunu düşünüyorum. Amerikan halkının bunun ne kadar önemli olduğunu, onun yaptığı katkının önemini kavradığını sanmıyorum. Ama Snowden bu ödülü hak ediyor mu? Hayır. Fakat yaptıklarını destekliyorum" dedi.

10 yıl önce