|

O alkışlar için yaşıyoruz

Ünlü tiyatrocu Nevra Serezli 11 yıl sonra Ağaçlar Ayakta Ölür oyunuyla yeniden seyirci karşısında. Serezli, oyun sonunda ayakta alkışlanmasından duyduğu mutluluğu anlatırken, “Biz tiyatrocular bunun için yaşıyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 22/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Nevra Serezli
Nevra Serezli

Yaklaşık 50 yıllık sanat hayatında Dormen Tiyatrosu, Çevre Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare gibi birçok tiyatro topluluğuyla sayısız oyun oynayan ve nice ödüller kazanan Nevra Serezli, 11 yıl sonra Tiyatrokare ile sahneye “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla döndü. Sahnede seyirciden gördüğü tezahürattan çok mutlu olduğunu dile getiren Serezli şunları söyledi: “Sanki o alkış bana aileni kaybedersin de sonra bulursun da öyle bir sevgi alkışı ki o, o yüzden çok duygulandım. Ondan sonraki lafları valla nasıl söyledim? İlk 10 dakika kendimi toparlayamadım. Bir de duygulu bir bitişi var, finalde halkın yine ayağa kalkması, ayakta alkışlaması. Biz sanatçılar, biz tiyatrocular bunun için yaşıyoruz galiba ya...“


BU OYUN TUTACAK DEDİM

Teklifin oyunun yönetmeni Nedim Saban’dan geldiğini dile getiren Serezli, ”Bunu okuduğum anda hislerime güvendim. ‘Bu oyun tutacak’ dedim. Çünkü bu oyunda insanları kalbinden vuran bir taraf var. Çok empati yapmaya açık bir oyun. Herkesin ailesi, torun sevgisi, büyük dedesi, nenesi, bütün bu oluşumlar var. İspanyol bir yazar 1950’lerde yazmış, 2020’de oynuyoruz. İnsan duyguları, değerleri hiç değişmemiş. Klasikleşmiş. Buna klasikleşmiş deniliyor. Yani klasik oyunlarda da öyledir. Shakespeare’in zamanı, 2020’de de aynı konuyu tartışırsın gibi. Klasik o demek zaten, eskimeyen, hep aynı kalan. Büyük değerler yazdıkları için öyle oluyor. Yoksa günlük şeyleri yazmak kolay. Önümüzdeki sene eskimiş olur öyle şeyler. Bunu bulunca, bravo Nedim’e nasıl aklına geldi bilmiyorum. Okudum, telefon ettim, ‘Bunu yapabiliriz bu kış’ dedim. Havalara uçtu. Böylece başladı serüvenimiz. Harika bir ekip kurdu. Gerçekten 10 numara bir iş çıkarttı Nedim” diye konuştu.

Londra’da yaptığımız sükseyi unutamam


  • İstanbul Masalı ve Nalınlar adlı iki oyunu Londra’da sahnelediklerini, turneleri unutamayan Nevra Serezli o günleri de şöyle anlattı: “İngiltere’de, İngiltere tiyatrosunda, güzel salonlarında İngilizce oynamış biriyim. Gelen seyirci inanamadı, ‘Nasıl bu kadar mükemmel İngilizce oynuyorsunuz? Hiçbir kelimesini kaçırmadan biz seyredebiliyoruz ve oyunu anlayabiliyoruz’ dedi. Hayatımın en güzel devrelerinden biridir. Sonra tekrar Haldun Londra’ya müzikalleri götürdü bu sefer. O ekip de harikaydı. Gittik Türkiye’deki müzikal tarihini anlattık. Ben İngilizce, Haldun Türkçe anlatıyordu. Şarkılar söylendi. Müthiş bir sükseydi.”
#Nevra Serezli
#Londra
#Ağaçlar Ayakta Ölür
4 yıl önce