|

Obeziteye laparoskopik tedavi

Aa
00:00 - 23/01/2011 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 23/01/2011 Pazar
Yeni Şafak
Obeziteye laparoskopik tedavi
Obeziteye laparoskopik tedavi

Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Maslak Hastanesinde, Acıbadem Obezite Merkezi uzmanlarınca verilen bir 'Laparoskopik ve Robotik Obezite Cerrahisi' eğitim programı düzenlendi. Robotik cerrahideki gelişmelerin aktarıldığı program sırasında, Türkiye'de ilk kez ameliyathaneden canlı yayınla obezite ameliyatları da gösterildi.

Eğitim programının açılışında konuşan Prof. Dr. Uras, Türkiye'de şişmanlık oranının, kadınlarda yüzde 45, erkeklerde ise yüzde 25 oranına ulaştığını belirterek, Türkiye'de henüz morbit obezitenin yoğun olmadığını, ancak şişmanlığın ciddi bir toplumsal sağlık sorunu haline gelmeye başladığını söyledi.

YETERLİ MERKEZ YOK

Uras, ABD'de obez hastaların operasyon sayılarının hızla arttığını ifade ederek, 'Türkiye'de henüz yaygın bir şekilde obezite cerrahisi ameliyatlarının gerçekleştirildiği çok fazla merkez yok. Sınırlı sayıda merkez hizmet veriyor. Acıbadem Sağlık Grubu, bu sağlık sorununa özel sağlık çözümleri sunmak için Acıbadem Obezite Merkezini kurdu' dedi.

Uras, obeziteyle ilgilenmek isteyen hekimlere yol gösterici olabilmek için bu tür eğitim programları gerçekleştirdiklerini kaydetti. London Imperial College'da araştırmacı olarak çalışmalarını sürdüren Dr. Carel le Roux da hastaların büyük çoğunluğunun tüm diyetleri bildiklerini ve uygulamaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını belirtti.

Florida Hospital Bariatrik Servisi Medikal Direktörü Dr. Keith Kim ise obezite cerrahisi ameliyatlarının yapıldığı ülkelerde, cerrahi anlamda bazı hataların yapılabildiğini, ancak son yıllarda robotik cerrahinin devreye girmesiyle daha güvenli ameliyatlar gerçekleştirilebildiğini ifade etti.

13 yıl önce