|

Dünyada ödüller merhamete gitti

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Merhamet ve Adalet Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. 20 ülkeden 520 filmin başvurduğu yarışmada birincilik ödülü İran'dan Nafiseh Sadat'a gitti. Serdal Altun Uçurtma filmiyle ikinci, Hasan Kalender Tecahül-i Arif'iyle üçüncü oldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:48 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Çekmeköy Belediyesi tarafından geçen yıl düzenlenen Siyer Yarışması, bu yıl da Uluslararası Kısa Film Yarışması ile devam ettiriliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından yola çıkılarak tüm dünyaya merhamet ve adalet duygularının hatırlatılması için düzenlenen kısa film yarışmasına 20 ülkeden 520 filmle başvuru yapıldı. Yarışmanın danışma kurulunda Prof. Dr. Ali Köse, Recep Kabakçı, Nazif Tunç ve Adnan Erdoğan, ön seçici kurulunda Ferhat Eşsiz, Cihan Aktaş, Bünyamin Yılmaz ve Mustafa Kara yer aldı. Jüride ise Mecid Mecidi, Faysal Soysal, Osman Sınav, Şahin Sisic, Rashid Masharawi, Hasanali Yıldırım ve Mehmet Özgür bulunuyordu. Yarışmada birincilik ödülünü İran'dan There Are No Thieves İn This City (Bu Köyde Hırsız Yok) filmiyle Nafiseh Sadat aldı. Türkiye'den Serdal Altun Uçurtma filmiyle ikinci, Hasan Kalender Tecahül-i Arif filmiyle üçüncü oldu.



20 ESERE 99 BİN


Jüri özel ödülüne Kuyu filmiyle Türkiye'den Selman Nacar layık görüldü. Dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz takdim etti. Cumhurbaşkanlığı'nın yanı sıra Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmada toplam 20 esere 99 bin TL ödül verildi.



GÜL KOKULU FİLMLER ÇEKMEK İSTİYORUM


'Uçurtma' filmiyle ikincilik ödülünü alan Serdal Altun: "Gül kokulu hikayeler çekmek istiyorum. Peygamber Efendimiz'i kastediyorum. Bu ödülü de bu yönde kullanacağım. Peygamberimiz'le alakalı filmlerim olsun istiyorum. Uçurtma'da Suriye'de devam eden savaşta ölen insanları kendilerine dert edinmiş bir grup çocuğun uçurtmalarla uçakları durdurmaya çalışmasını anlattım. Peygamber Efendimiz'in merhametiyle ne alakası var derseniz onu ancak en saf merhamet duygusuna sahip olan çocuklar üzerinde anlatmak uygun olurdu" diyor.



Kendi ulusal

sinemamızın

olması gerek



Üçüncülük ödülüne layık görülen Hasan Kalender, "Değerlerimizden hikayelerimizin anlatıldığı ulusal sinemamızın olması lazım. Bu yarışma ile teşvik olduğu için çok başarılı bir çalışmaya imza attı Çekmeköy Belediyesi. Bu zamana kadar 40'tan fazla yerli ve yabancı film festivallerine katıldım ama hiçbirinde bu kadar ses getiren olmamıştı. Tecahül-i Arif filmimle down sendromlu çocukları ele aldım. Ben öldükten sonra bile insanların kalbine hitap edecek filmler çekmek istiyorum. Aldığım ödül ile de bu kısa filmin uzun metrajını hazırlayacağım" şeklinde konuşuyor.


#Çekmeköy Belediyesi
#Siyer Yarışması
8 yıl önce