|

Olağan şüpheli Robert Murat

Portekiz'i ayağa kaldıran 3 yaşındaki Madeleine'nın kaçırılması olayında polis, arama çalışmalarında çevirmenlik yapan Robert Murat adında bir kişiyi sorguladı

Lizbon
00:00 - 16/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:07 - 16/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Olağan şüpheli Robert Murat
Olağan şüpheli Robert Murat

Portekiz'de geçen hafta kaçırılan 3 yaşındaki İngiliz kızı Madeleine McCann'i aramayı sürdüren polis, ülkenin güneyindeki Praia da Luz'da Robert Murat adlı bir İngiliz'i sorguladı ve bu kişiye ait villada arama yaptı. Şüpheli İngiliz vatandaşı Murat, 79 yaşındaki annesi Jennifer Murat ve 3 yaşındaki oğlunun yaşadığı villanın polis tarafından arandığı bildirildi.


ŞÜPHELİ HAREKETLERİ VAR!

İngiliz basını, Robert Murat'ın villasının aranmasına Sunday Mirror muhabiri Lore Campbell'ın, 30 yaşlarındaki Murat'ın hareketlerinden şüphelenmesi üzerine karar verildiğini yazdı. Portekiz haber ajansı Lusa'nın bildirdiğine göre, kayıp kızın aranması için yürütülen soruşturma çerçevesinde polis ayrıca iki kişiyi daha sorguladı, ancak şu ana kadar kimse tutuklanmadı.


SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR

McCann'i bulmak için her türlü ipucunu değerlendiren Portekiz polisine, İngiltere'nin Manchester United kulübünün Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo da yaptığı açıklamayla destek vermişti. Portekiz polisi, Madeleine'nin kaçırıldığı Praia da Luz tatil beldesi ve civarındaki yüzlerce evin arandığını, soruşturmanın diğer kanallarla da devam ettiğini bildirmişti.


'Kendi kızına benzettiği için kaçırmış olabilir'

Konuyla ilgili açıklama yapan Sky News çalışanlarından Ian Woods, Robert Murat'ın, Madeleine'ı, eski eşiyle kalan kızına benzettiğini ve küçük kızı bu yüzden kaçırmış olabileceğini belirtti. Bu arada, Robert Murat'ın, küçük kızın kaybolmasından bu yana tanıkların dinlenmesi için polise çevirmenlik yaptığı bildirildi.





17 yıl önce