|

ÖNDER'in 56 derste 'fikir' atölyeleri başlıyor

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Fikir Yumağı Atölyeleri yeni öğrencilerini bekliyor. İki ay sürecek ve her hafta Cumartesi günü ÖNDER Genel Merkezi’nde yapılacak dersler için üniversite öğrencileri online başvuru yapabilecek. Başvurular 13 Kasım 2018 tarihine kadar ÖNDER internet sitesi üzerinden alınacak. Dersler, Düşünce ve Sosyal Bilimler Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Kültür ve Medeniyet Atölyesi, Medya Okur Yazarlığı Atölyesi, Tefsir ve Hadis Atölyesi, Kişisel Gelişim ve Dinler Tarihi Atölyesi başlıkları altında 8 ayrı branşta 56 derste yapılacak.

Yeni Şafak
15:22 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:01 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Fikir Yumağı atölyelerinde gençlere düşünce, tarih, din, edebiyat, girişimcilik, kişisel gelişim ve medya gibi alanda ders veriliyor.

ÖNDER Akademi ve ÖNDER Gençlik öncülüğünde gerçekleşen dersler, Düşünce ve Sosyal Bilimler Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Kültür ve Medeniyet Atölyesi, Medya Okur Yazarlığı Atölyesi, Tefsir ve Hadis Atölyesi, Kişisel Gelişim ve Dinler Tarihi Atölyesi başlıkları altında 8 ayrı bölümde 56 derste yapılacak. Tüm atölyelerdeki dersler 7 hafta sürecek. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan atölyelerden Edebiyat Atölyesi ile Tefsir ve Hadis Atölyesi’ne sadece kız öğrenciler katılabilecek.

17 Kasım’da başlıyor

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan dersler 17 Kasım Cumartesi günü başlayıp 29 Aralık’ta sona erecek. İlk haftanın konukları ise, İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, Yazar Yasemin Karahüseyin, tarihçi Müjdat Uluçam, Anadolu Ajansı İstanbul Müdürü Sabri Çelebioğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özşenel, psikolojik danışman Serap Dönmez, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar, THY Kalite Yönetim Sistemleri’nden Ahmet Babacan.



Atölyelerde neler var?

Kişisel Gelişim Atölyesi’nde genç bireylerin bir alanda sahip oldukları potansiyellerini keşfetmeleri için gelişimlerini sağlayarak, düşünce ve fikir dünyalarının canlandırılması hedefleniyor. Girişimcilik Atölyesi’nde ise gençlerin ekonomiden sanata, spordan siyasete kadar her alanda proje üretecek fikirlere sahip olması ve bunu toplumla iç içe yapması planlanıyor. Dinler Tarihi Atölyesi’nde, geleceğe önderlik edecek gençlerin geçmişlerine hakim olması amaçlanıyor. Tefsir ve Hadis Atölyesi’nde, Kuran-ı Kerim’i, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav) ve İslam’ı daha sağlıklı bir şekilde öğreterek gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Edebiyat Atölyesi, gençleri okumaya ve okuduklarını anlamaya yönelten bir çalışma sistemi izliyor. Medya Okur Yazarlığı Atölyesi’nin hedefi ise, gençlerin gündemi okuyabilmelerini sağlamak. Kültür ve Medeniyet Atölyesi, medeniyetler arası kültürel etkileşimin toplumlara nasıl yayıldığını ve oluşum süreçlerini öğretmeyi hedefliyor. Düşünce ve Sosyal Bilimler Atölyesi de toplumun var olduğu her alanda bir yorum veya fikir beyan edebilmek için gençleri düşünmeye yönlendiriyor.

#önder
#fikir yumağı atölyeleri
5 yıl önce