|

Operada Don Kişot rüzgarı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin programı açıklandı. Yeni sezona Cervantes'in başyapıtı Don Kişot damga vuracak. Genel Müdür Suat Arıkan, “Opera, bale, müzikal ve çocuk oyununda Don Kişot sahneleyeceğiz” dedi.

Seray Şahinler Demir
04:00 - 8/09/2018 السبت
Güncelleme: 05:07 - 8/09/2018 السبت
Yeni Şafak
Bu sene “idealizm” temasını benimseyen İDOB’ta Don Kişot rüzgarı esecek.
Bu sene “idealizm” temasını benimseyen İDOB’ta Don Kişot rüzgarı esecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin yeni sezon programı belli oldu. Bu sene “idealizm” temasını benimseyen İDOB’ta Don Kişot rüzgarı esecek. Geçen yıl seyirciyle buluşan Don Kişot Balesi büyük beğeni toplamıştı. Bu kez hem operada hem müzikalde Don Kişot izleyeceğiz.


İLK KEZ SAHNELENECEK

İDOB Genel Müdürü Suat Arıkan, yeni sezon planlarını anlattı. “Hedefimiz Türkiye’de oynanmamış eserleri seyirciyle buluşturmak” diyen Arıkan, “İdealizm deyince büyük irade göstermiş Cervantes’in Don Kişot figürü geliyor çıkıyor karşımıza. Don Kişot Operası çok önemli bir eser. Ne yazık ki henüz oynanmamış olduğunu farkedince fikir gelişti. Çocuklara da Don Kişot’un felsefesini anlatmayı düşündük. Bu yıl her yer Don Kişot olacak” diye konuştu.


YUNUS EMRE BALE OLACAK

Yeni sezon 28 Eylül akşamı Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenecek açılış konseriyle başlayacak. 16.yüzyıldan başlayarak bugünü yakalayan bir repertuvar hazırladıklarına dikkat çeken Arıkan, bu yıl Rahmaninov’un tek perdelik operası Aleko ile Adnan Saygun’un “Yunus Emre” adlı eserini bale uyarlamasını sahneleyeceklerini belirtti. Geçen sezondan beğeni toplayan Falstaff, Hovarda’nın Sonu, Bajazet, Ninatta gibi eserler de seyirciyle buluşmaya devam edecek. Program ve oyunlar hakkında detaylı bilgi
adresinde.
#​İstanbul Devlet Opera ve Balesi
#Don Kişot
٪d سنوات قبل