|

Oscar bahane, yemekler şahane

28 Şubat gecesi Oscar ödül töreninde dünya çapında yıldızlara sunulacak olan menü ilk kez Oscar ödül töreninden önce 24-28 Şubat tarihleri arasında İstanbullularla da buluşacak. ​​Menü 22 senedir olduğu gibi yine gastronomi uzmanı Wolfgang Puck tarafından hazırlanacak.

Yeni Şafak
14:21 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:22 - 24/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

88. Oscar ödül töreni yaklaşırken, gastronomi dünyasının öncülerinden Wolfgang Puck, 22 senedir itinayla hazırladığı Oscar menüsünü tamamladı bile. 28 Şubat gecesi Oscar ödül töreninde dünya çapında yıldızlara sunulacak olan menü ilk kez Oscar ödül töreninden önce 24-28 Şubat tarihleri arasında İstanbullularla da buluşacak.







Wolfgang Puck'ın Füme Somon, Beluga Havyarı, Tavuklu Çin Salatası ve Sashimi Salatası gibi seçeneklerden biriyle başlayıp, Filet Mignon Steak ve Kuzey Amerika Istakozu Pot Pie gibi ana yemek seçenekleriyle devam eden Wolfgang Puck Oscar Ödül Töreni Yemeği menüsü her sene olduğu gibi çok çeşitli.






Törenden sonraki Governors Balosu'na teşrif edecek 1500 kişi muhteşem yemekler tadacak. Gösterişli davet için tam 1300 istiridye, 10 kilo balık yumurtası, 300 ıstakoz, 6500 yufka ve 2400 şişe Piper Heidsieck şampanyası sipariş edilmiş.



Puck bir röportajda Adele ve John Travolta'nın sevdiği geleneksel yemeklerin makarna, mantarlı peynir tabağı ve tavuklu tart olduğunu söylüyor. Ayrıca Çin usulü yengeç, ıstakoz ve vejeteryan konuklar için özel olarak bademli domates çorbası olacak. Barbara Streisand'ın favorisi tavuklu tart. Somon füme de davetin vazgeçilmezlerinden olarak herkesin dilinde…



Davetlilere tatlı olarak ahududu ve şampanya ile doldurulmuş minik kekler, çikolatalı pastalar, kremalı-şampanyalı havyarlar, Oscar'a özel çikolatalar ikram edilecek.



Balo her yıl Oscar Ödül Töreni'nin hemen ardından gerçekleşiyor. Ödül kazananlar, adaylar, sunucular, yani törene ait herkes geceye davetli oluyor.


#Oscar
#Wolfgang Puck
#Governors Balosu
8 yıl önce