|

Özgür Filistin hepimizi temsil edecek

Hamas’ın dış ilişkiler sorumlusu Ali Baraka, İsrail’in saldırılarını durdurduktan sonra bütün örgütlerin bir araya gelerek, Siyonistlerden arındırılmış özgür Filistin Devleti’ni kuracaklarını söyledi. Yeni Şafak’a konuşan Baraka, “Bu devlette başkanı halk kendisi seçecek. Şu anda Fetih ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Rabia Şenol
04:00 - 18/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 01:18 - 18/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Baraka
Ali Baraka

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları sürerken, Hamas’ın da gerek sahada, gerek uluslararası arenada yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Özgür bir Filistin için bütün örgütlerin bir araya gelmesinden başka bir çözüm yolunun olmadığına işaret eden Hamas Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Baraka, Yeni Şafak’a konuştu. Öncelikli hedefin saldırıların durdurulması ve Siyonistlerin Gazze Şeridi’nden tamamen çıkması olduğunu anlatan Baraka, “Ateşkesin sağlanmasının ardından esir takası yapılacak. Daha sonra tüm örgütler bir araya gelip Siyonistlerden arındırılmış özgür Filistin Devleti’ni kuracağız. Ve bu devlette başkanı halk kendisi seçecek. Şu anda Fetih ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Anlaşmaya sadık kalınması konusunda sıkıntı yaşandığını ifade eden Baraka, “Görüşmeler neticesinde her iki taraf da anlaşmaya varıyor. Fakat Fetih, Ramallah’a geri dönüp Mahmud Abbas’la görüştükten sonra yaptığımız tüm anlaşmalar iptal ediliyor. ABD, Filistin yönetimi içinde yeni bir aday üzerinde duruyor. Biz ABD’nin önerdiği isimleri kabul etmeyiz, bütün örgütlerin birleştiği Özgür bir Filistin Devleti kuracağız” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ YARGILANACAK!

Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı davanın önemine işaret eden Baraka, “Soykırım davası çok önemli bir adım ve insanlık görevidir. Siyonistler Gazze’de sivilleri, okulları, camileri hedef alıyor. Elektriği kesiyor, gıda, tıbbi malzeme girişini engelliyor. Yaralılar tedavi edilmek için Gazze dışına dahi çıkarılamıyor. Tüm bu yaşananları delillerle birlikte Güney Afrika Adalet Divanı’nda sundu. Davanın işgalcilerin yargılanmasına sebep olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.Bakara, özgürlüğü kendi direnişiyle elde eden bir halkın, Filistin için mücadele etmesinin çok kıymetli olduğunu vurguladı.

ÖZGÜRLÜĞE KADAR DEVAM...

Şeyh Salih El-Aruri ve Kassam komutanlarının suikasta uğramasının direnişe ket vurmayacağını anlatan Baraka, bu suikastların direnişi daha fazla körüklediğine işaret etti. Baraka, direnişin tüm Filistin toprakları özgürleşene kadar süreceğini anlattı.

SAVAŞI BÖLGEYE YAYMAK İSTİYOR

Türkiye’nin sınır hattında yaşanan acı olaylara işaret eden Baraka, “ABD ve İsrail terör örgütleri eliyle savaşı bölgesel olarak yaymak istiyor. Türkiye güçlü bir devlet, gerekeni yapıyor” diye açıkladı.

Gazze’yi Abbas’a vermeyecekler

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Filistin’e ilk ziyaretini hatırlatan Baraka, “Batı Şeria’daki direnişi engellemesi halinde, Gazze’nin kontrolünü vereceklerini söylemişlerdi. Bunun üzerine Mahmut Abbas, Batı Şeria’da gösterileri yasakladı. Blinken’in son ziyaretinde ise ABD, Mahmud Abbas’a Gazze’yi vermeyeceklerini ifade etti.

İSTENMEYEN ADAM

Resmen Filistin yönetimiyle dalga geçip, yalan söylediklerini kaydeden Baraka, “Blinken, Abbas’ın yönetimde olmasını istemiyor fakat Abbas resmen koltuğa yapışmış durumda. Filistin halkından Mahmud Abbas’ın ismini asla duyamazsınız. Hiçbir zaman direnişin arkasında durmadı. Ancak Filistin’de Hamas’a çok ciddi bir destek var” değerlendirmesi yaptı.



#Filistin
#Gazze
#Hamas
4 ay önce