|

Palu ailesine gözaltı kararı

Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesiyle ilgili polis harekete geçti. Kocaeli Körfez Başsavcılığı cinayet suçlamasıyla Palu ailesi fertleri hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltının Meryem ve Melike Tahnal cinayeti ile ilgili olduğu iddia ediliyor. Havva, İsa, Ayşe Melek ve Harun Palu emniyete götürüldü. Canlı yayında Tuncer ve Emine Ustael de kasten adam öldürme suçundan gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:12 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 12:36 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Emine ve Tuncer Ustael, Müge Anlı'nın programında canlı yayında gözaltına alındı.
Emine ve Tuncer Ustael, Müge Anlı'nın programında canlı yayında gözaltına alındı.

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Kasten adam öldürme suçu" kapsamında, Palu ailesi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltıların Meryem ve Melike Tahnal cinayeti ile ilgili olduğu ifade ediliyor. Bu sabah yine Müge Anlı'nın programına katılan Palu ailesi fertlerine canlı yayında gözaltı işlemi uygulanıyor.

Program devam ettiği sırada asayiş büro ekipleri Palu ailesinin evine baskın yaptı. Gözaltı işlemi uygulanan Havva, İsa, Ayşe Melek ve Harun Palu önce sağlık kontrolüne sonra emniyete götürüldü. Gözaltına alınan aile üyeleri, Müge Anlı'nın muhabirinin sorması üzerine haklarındaki iddiaları yalanladı.





Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, akıbeti henüz bilinmeyen Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal için dün devreye girdi. Meryem Tahnal'ın eniştesinin canlı yayında yaptığı açıklamada, "Meryem'i öldürüp Tütünçiftliği sahiline gömdüler" demesi sonrasında Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri eşliğinde iddia edilen alanda iş makineleri yardımıyla kazı başlatılmıştı.


Kazı çalışması sonucu Meryem Tahnal'ın gömüldüğü iddia edilen alanda kemik bulundu. Ekipler, kemik parçalarını incelemek için kazı alanından çıkardı.

Palu ailesi kimdir?


Palu ailesi, Müge Anlı'nın Tatlı Sert adlı TV programıyla adını duyurdu. Kocaeli'nde yaşayan Palu ailesi, 2 cinayet, bir cinayete azmettirme ve öz evlatları dahil, 4 çocuk ve baldızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen ailenin damadı Tuncel Ustael etrafından gelişen olaylarla tanındı. Ailenin yaşantısı ve aile üyelerinin başına gelenler kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı. Hemen herkesin farklı bir fikir yürüttüğü sürece ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da harekete geçtiği öğrenildi.


#Palu Ailesi
#Müge Anlı
5 yıl önce