|

Palu ailesinin komşuları anlattı: Sessiz sakin insanlar gibiydiler

Palu ailesi, aile içi cinsel istismar, tecavüz, işkence ve cinayet hikayesiyle Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Palu ailesinin yaşadığı Kocaeli’ye bağlı Karabaş Mahallesi’ndeki komşuları açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
13:15 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 13:27 - 13/01/2019 Pazar
Diğer
Palu ailesinin komşuları açıklamalarda bulundu.
Palu ailesinin komşuları açıklamalarda bulundu.

Türkiye, onları Müge Anlı ile Tatlı Sert programında tanıdı. 10 yıl önce kaybolan aile bireyleri Meryem ve Melike'nin bulunmasını istiyorlardı. Ortaya şiddet, cinayet ve kabul edilemez ilişki ağları döküldü.

Canlı yayında gözaltına alınmışlardı

  • Havva, Fatih ve İsa Palu'nun katıldığı ilk yayından itibaren ardı arkası kesilmeyen cinsel istismar, tecavüz, işkence ve cinayet iddiaları yılan hikayesine döndü. Sonunda ailenin 5 ferdi de canlı yayında gözaltına alındı. Daha bir kaç hafta öncesine kadar fazla bilinmeyen Palu ailesinin Kocaeli'ye bağlı Karabaş Mahallesi İskete Sokak'taki komşularıyla konuştu. Sabah'ın haberine göre, son 5 yıldır da bu sokaktaki evde oturuyorlardı.
İşte detaylar:
Sokağın sonunda fırın işleten Özcan Usta:

Ev babamın üzerine. Babam Almanya'da yaşıyor. 5 yıl önce onlara üç katlı apartmanımızın, üçüncü katını kiraya vermişti. Ama bunca olay sarmalını öğrenince şoke oldum.

Apartmanda oturan ancak ismini vermek istemeyen komşu:

Merdivenlerde karşılaşıyorduk. Sessiz insanlar. İnanamadım. Meğer kimler komşumuzmuş. Çocuklarım 20'li yaşlarda. Şiddet ve istismar iddialarını öğrenince küçük çocuğum olmamasına sevindim.

Esnaf Emir Demirel:

Çok silik tiplerdi. İddialar içimi ürpertti.

Esnaf Alper Kırık:

Lanet olsun bunlara. Yaptıkları şeyler insanlık dışı. En çok o çocuklara uygulanan şiddet ve cinsel istismara üzüldüm.

Korku filmi gibi

Tugay Ç.:

Bazen okuldan öğle molalarında gelip, Palu ailesinin oturduğu evin merdivenlerinde otururduk. Yanımızdan geçiyorlardı ama haklarındaki iddialar korkunç yüzlerini ortaya çıkardı.

Karşı komşu Nihal Kan:

İç yüzünü bilmiyoruz. Sessiz sakin insanlar gibi görünüyorlardı.

Komşu Seyit Er ve eşi:

Aile gözaltına alındıktan sonra gece siyah maskeli biri gelip, eve girdi. Bu eve giren çıkan belli değildi. Komşularımızla ilgili iddialar mahallemizde korku yarattı.

#Palu Ailesi
#Komşu
#Müge Anlı
5 yıl önce