|

Panda dışkısından hatıra eşya

Çin'de bir panda üretim ve bakım çiftliği, dünyanın bu en ender bulunan ve en çok sevilen hayvanlarının dışkısından yapılmış hatıra eşya satmayı planlıyor.

Aa
00:00 - 30/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:50 - 30/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Panda dışkısından hatıra eşya
Panda dışkısından hatıra eşya

Çin'in resmi Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin güneybatısındaki Sişuan bölgesinde bulunan Şengdu Panda Üretim Çiftliği, temizlemek için her ay en az 6 bin yuan (yaklaşık bin YTL) harcadığı panda dışkısını paraya dönüştürmeye hazırlanıyor. Tesiste bulunan ve sadece bambu ile beslenen 40 civarındaki pandanın günde bir tona yakın dışkı çıkardığını belirten çiftlik yöneticileri, özel bir işlemden geçirdikten sonra bu dışkıyı yerel el sanatları üreten bir atölyede değerlendireceklerini söylediler.

Özenle seçilecek, parçalanarak ezilecek, kurutulduktan sonra 300 derecede sterilize edilecek panda dışkısının çeşitli renklerde

üretileceğini belirten yetkililer, bu özel işlemden geçirildikten sonra, zaten pandaların sindirmemesinden ötürü yüzde 70'i sadece bambu kalıntısı olan dışkının kötü kokmayacağını kaydettiler. Çin'de çoğu Sişuan ilinde olmak üzere 1590 civarında panda yaşıyor.

17 yıl önce