|

Paris'i fetheden 'Osmanlı' kadını

Osmanlı motifleriyle süslenmiş 2009 yaz koleksiyonunu Paris'te tanıtan modacı Dilek Hanif, moda dünyasından tam not aldı. Hanif, Türk modasını Paris'e taşımaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Aa
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 01:30 - 29/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Paris'i fetheden 'Osmanlı' kadını
Paris'i fetheden 'Osmanlı' kadını

Osmanlı'nın desen ve motiflerinin yanısıra dönemin 'zırh'ların dan yola çıkarak hazırlanan Dilek Hanif'in koleksiyonundaki kaftanlar ve işlemeleri altın ve gümüş metallerle yapılmış 'zırh' görünümündeki giysiler, modaseverlerin büyük beğenisini kazandı. 'Haute couture' bir sabahlık tasarımının tanıtılmasıyla başlayan defilede, yine 'haute couture' giyimin günün her saatinde taşıyan kadının, sabahtan geceye uzanan öyküsü, her biri büyük emek ve ustalıkla hazırlanmış 30 parçalık bir koleksiyonla podyuma taşındı. 20 kişilik yabancı manken kadrosunun sunduğu defilede, Türk manken Cansu Dere de podyuma çıktı.

LALE MOTİFLERİ ÖNDE

Defile sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dilek Hanif, Paris'te modaseverlerin karşısına 3. kez çıkmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi. Hanif, 'Amacının bir Türk modacısı olarak, markasını uluslararası platformda başarıyla temsil etmek olduğunu' bildirdi. Her yıl mutlaka bir kez Paris'te defile sunmak istediğini ifade eden Hanif, bunu ileride yılda 2'ye çıkarmak istediğini kaydetti. Hanif'in son koleksiyonu, renk çeşitliliğinden daha çok kesim ve kuplara odaklanmış ve Osmanlı dönemine vurgu yapan formları ve el dokuması kumaşlarıyla ön plana çıkıyor.


Kadın modasıyla bir günün öyküsü

Dilek Hanif günün her saatinde şıklık (haute couture) teması altında hazırladığı defilede, kıyafetini günün her saatine taşıyan kadının sabahtan geceye uzanan hikayesini, her biri büyük emek ve ustalıkla hazırlanmış 30 elbiseden oluşan bir koleksiyonla podyuma taşıdı.


15 yıl önce