|

Peter Jackson’ın yeni projesi belli oldu

The Lord of the Rings ve The Hobbit filmleriyle tanıdığımız Peter Jackson yine bir kitap uyarlaması ile izleyicinin karşısına çıkacak. Ünlü yönetmen yeni projesini Facebook üzerinden paylaştı.

Yeni Şafak
11:05 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 08:06 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ünlü yönetmenin yeni projesinin adı

Mortal Engines

.

Philip Reeve

tarafından kaleme alınan kitap serisi fütürist Londra'da geçiyor. Birçok büyük savaşın yaşandığı ve doğal afetlerden korunmak isteyen insanların şehirleri kocaman makinelere dönüştürdüğü bir dünyadan bahsediliyor. Kaynakları giderek azalan dünyada hayatta kalabilmek için büyük şehirler, ufak şehirleri yutuyor. Bu farklı hikâye farklı kaynaklar tarafından steampunk Mad Max olarak da tanımlanıyor.





Sona yaklaşan dünyayı ele alan bu seri Peter Jackson, Fran Walsh ve Phillipa Boyens tarafından uyarlanacak ve senaryoyu bu üç isim yazacak. Yönetmenlik koltuğunda ise Christian Rivers yer alacak. Rivers, The Fellowship of the Ring filminden beri ekiple birlikte ve Jackson'ın filmlerinde ikinci ekibin yönetmenliğini üstleniyordu. Şimdilik bu uyarlamanın ne zaman izleyici karşısına çıkacağı belli değil. Peter Jackson'ın

çekimlere Mart 2017'de Yeni Zelanda'da başlanacak. Yapımda rol alacak isimler ise henüz açıklanmadı.




#Mortal Engines
#Peter Jackson
#Fran Walsh
#Philip Reeve
8 yıl önce