|

Philippe Bernold müzikseverlerle buluştu

Fransız sanatçı Philippe Bernold şefliğindeki Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası müzikseverlerle buluştu.

Yeni Şafak
09:43 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:43 - 23/03/2016 Çarşamba
AA

Avrupa'nın önde gelen flüt virtüözlerinden Philippe Bernold'un aynı zamanda solist olarak bulunduğu konser, CRR Konser Salonu'nda gerçekleşti.



Konser öncesi yapılan söyleşide konuşan Bernold, flüt çalmaya 12 yaşında başladığını belirterek, "Ebeveynlerim benim koleje girmemi istiyordu. Koleje girerken bir enstrüman seçmem gerekiyordu. Ben de flütü seçtim. Aslında ilk zamanlarda flütten nefret ediyordum. Çünkü okulda blok flüt çalıyordum. Biraz da saçma bir şekilde bunun gerçek bir enstrüman olmadığını düşünüyordum. Klarnet beni daha çok cezbediyordu. Klarnet de yarı çalgı yarı oyuncak gibi bir şeydi. Yani flütü bir araba seçercesine seçtim. Jean Pierre Rampal'i dinleyince flütü çok sevdim" dedi.



Bernold, birçok defa Türkiye'ye geldiğini aktararak, "Fransa'da çok fazla Türk sanatçı var. Bu güne kadar Türk müzisyenlerle konser verme şansım olmadı. Fazıl Say'ı yönettim ve çok başarılı buluyorum. Beğendiğim bir diğer Türk müzisyen Hüseyin Sermet. CRR orkestrası işbirliğine çok açık. Gerçekten çok güzel bir prova süreci geçti. Çok güzel bir konser dinleyeceksiniz" ifadelerini kullandı.



Bir Fransız müzik kanalında geçtiğimiz senelerde yaptığı Mozart programları büyük beğeni toplayan sanatçı, konserde Mozart'ın Re Majör Flüt Konçertosu ile flüt ve orkestra için yazılmış "Andante"sini seslendirdi.



Konserde, Avusturyalı besteci Joseph Haydn'ın yazdığı senfonilerden biri olan "La Reine" (Kraliçe) ve Franz Schubert'in yazdığı, en hafif senfonilerinden kabul edilen "Beşinci Senfoni"si de dinleyicilerle buluştu.



Şeflik kariyeriyle son yıllarda dikkat çeken Philippe Bernold'un, 1987 yılında yapılan "Jean Pierre Rampal Uluslararası Flüt Yarışması"nda birinciliği bulunuyor.



Paris Konservatuarı'nda eğitim gören sanatçının, aralarında "Diapason D'Or" ve "Choc de La Musique" ödülleri de kazanmış olan 26 albümü bulunuyor.

#cemal reşit rey senfoni orkestrası
#Philippe Bernold
8 yıl önce