|

Polat ailesi gözaltında

Sosyal paylaşım ağlarında yaptıkları paylaşımlarla gündeme gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat, haklarındaki kara para aklama soruşturması kapsamında İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Firari 13 kişinin yakalanması için çalışmalar sürerken, Polat çiftinin 4 gün emniyette kalacağı öğrenildi.

Şahin Şen
04:00 - 2/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 01:52 - 2/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Dilan Polat ve eşi Engin Polat, haklarındaki kara para aklama soruşturması kapsamında İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Dilan Polat ve eşi Engin Polat, haklarındaki kara para aklama soruşturması kapsamında İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Polat çifti Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de aralarında olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Süreç Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından başlatılan soruşturmada iddiaya göre, Polat çiftinin tasfiye etmeye çalıştığı 3 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura keserek 200 milyon lira para girişi yapıldığı belirlendi. Aynı paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

15 ŞİRKETTEN 30 ŞÜPHELİ ÇIKTI

MASAK raporları doğrultusunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı çalışması sonrasında şüpheliler hakkında, resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Dilan ve Engin Polat hakkında vergi usul kanununa muhalefet gerekçeleriyle de işlem başlatıldı. Savcılık daha önce de 26 Ekim’de Polat çiftine ait 15 şirkete inceleme ve evraklara el koyma kararı çıkarmış ve İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 şirkette arama yapmıştı. İncelenen evrak ve raporlar doğrultusunda belirlenen 30 şüpheli hakkında dün sabaha karşı operasyon başlatıldı.

GECE YARISI EVLERİNDEN ALINDILAR

Mali şube ekipleri, İstanbul merkezli Ankara, Ordu, Kırklareli, Yalova ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Belirlenen 30 şüpheliden 17’si gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul, Buse Uzuner, Can Doğu, olduğu öğrenildi. Dilan Polat’ın evinde yapılan aramada 80 sayfalık dokümana el konuldu. Firari şüpheli Zümrüt Y.’nin adresinde 10 bin dolar, 1 bilgisayar ve 1 hafıza kartı ele geçirildi. Ahmet Gün’ün evine 120 bin lira, tablet ve hesap hareketleri dokümanına el konuldu. Firarii 13 kişinin yakalanması için çalışmalar sürerken, Polat çiftinin 4 gün emniyette kalacağı öğrenildi.



#Gözaltı
#Engin Polat
#Dilan Polat
6 ay önce