|

Prense ders verdi

Dünyanın en yoksul devlet başkanı Mujica, ''antika makam arabası'' Vosvos''una 1 milyon dolar öneren Arap prensini geri çevirdi. Mujica, ''Çünkü, üç bacaklı köpeğim Manuela''yı veterinere götürmek için arabaya ihtiyacım var'' dedi.

.
00:00 - 8/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:51 - 7/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Prense ders verdi
Prense ders verdi
CİDDİ CİDDİ DÜŞÜNDÜM

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica''nın 27 yıllık Vosvos''una 1 milyon dolar önerildi. Busqueda dergisine konuşan 79 yaşındaki Mujica, ''Bir Arap prensi beni arayıp arabam için 1 milyon dolar önerdi. Önce pek önemsemedim. Sonra yeniden aradı. Ben de arabamı satmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım'' dedi. Ancak Mujica, öneriyi üç bacaklı köpeği ''Manuela''yı veterinere götürmek için arabaya ihtiyacı olduğundan geri çevirdiğni açıkladı. Devlet Başkanı öneriyi yapan Arap prensinin ismini ise açıklanmadı.

SARAY YERİNE ÇİFTLİK

Halk arasında ''Pepe'' olarak tanınan Mujica, ileride eğer arabasını satarsa parasıyla yoksul ailelere ev yapacağını açıkladı. Devlet Başkanlığı Sarayı yerine köpekleri ve tavuklarıyla mütevazi çiftlik evinde yaşamayı tercih eden Mujica, suyunu kuyudan çekiyor, eşi de çiçek yetiştirip satıyor. 2010''da kişisel servetini bin 800 dolar olarak açıklayan 4 milyon nüfuslu Uruguay lideri Mujica, 12 bin dolarlık maaşının neredeyse tamamını yoksullara dağıtıyor. Altı kez vurulan ve yaşamının 14 yılını hapiste geçiren Uruguaylı lider 1985''te serbest bırakılmıştı.

9 yıl önce