|

Prof. Dr. Canan Karatay: Yemekten sonra çay içmeyin

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmek için önemli tavsiyelerde bulundu. Şekerin adeta bir zehir olduğunu ve kanseri beslediğini belirten Karatay, demir emilimini azalttığı için yemekten sonra çay içmeyin uyarısında bulundu. Kurtlu elma yemeyi ve günde 10 yumurta tüketmeyi öneren Karatay, sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adımın ise bol kaya tuzlu su içmek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
15:00 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:18 - 9/01/2019 Çarşamba
IHA
Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

Bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Canan Karatay izleyicilere sağlıklı beslenme üzerine altın değerinde tavsiyeler verdi.

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytini bol bol tüketmek gerektiğini anlatan Karatay, zeytinin en sağlıklı meyve olduğunu ifade söyledi.

Şeker bağımlılığına da dikkat çeken Karatay, şekerin vücudumuz için adeta bir zehir olduğunu söyleyerek, gün içinde sık sık tükettiğimiz çaya da şeker yerine tereyağı eklenerek içilmesini tavsiye etti. Şekerin kanseri beslediğinin altını çizen Karatay, şeker kullanımına bağlı olarak yıllar içinde hastalıkların arttığını ifade etti.

Kurtlu olan elmayı tüketin

Karatay, seveni kadar sevmeyenin de çok olduğu kelle paça, işkembe, kokoreç gibi yemeklerinde çok faydalı olduğunu söyledi.

Meyve sebzede organik ürünlerin tercih edilmesini, özellikle kurtlu elmaların tüketilmesini aktaran Karatay, tarım ürünlerinde fazla ilaçlama ve hibrit tohum kullanımının tehlikelerine dikkat çekti.

Yemekten sonra çay içmeyin

Demir emilimini azalttığı gerekçesiyle Karatay, yemekten sonra çay içilmemeli uyarısında bulundu. Yine yaygın bir alışkanlık olan yemekten sonra maden suyu içmenin ise bir zararı olmadığını aktardı.

Bozulan ağız tadı için kaya tuzu gargarası yapılmasını tavsiye eden Karatay, kaya tuzunun şeker yeme isteğini azalttığını aktardı.

En sağlıklı kahve Tük kahvesi

Hazır şuruplu, kremalı kahveler konusunda ise Karatay, 'En sağlıklı kahve sade Tük kahvesidir' dedi.

Bütçeye uygun sağlıklı beslenme için Karatay, günde 10 yumurta yenilmesini söyledi.

Sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adım için ise Karatay; bol tuzlu su içilmesini tuzun ise kristal kaya tuzu olmasını söyleyerek 'tuz olmadan hayat olmaz' dedi.

#Prof. Dr. Canan Karatay
#Çay
#Şeker
#Yumurta
5 yıl önce