|

Rabia Platform 'Dünya Rabia Günü' için hazır

Uluslararası Rabia Platformu ile Divan Eğitim ve Araştırma Derneği iş birliğiyle, 14 Ağustos'ta "Dünya Rabia Günü" programı ve Rabia Ödülleri takdimi, ertesi gün de "İslam Dünyasında İyi Yönetişim Sempozyumu" etkinlikleri gerçekleştirilecek. Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, bu yıl Dünya Rabia Günü için Türkiye'nin yanı sıra 30'u aşkın ülkede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:36 - 12/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:13 - 12/08/2015 Çarşamba
AA

Uluslararası Rabia Platformundan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Dünya Rabia Günü" olarak ilan edilen 14 Ağustos Cuma günü saat 19.00'da Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde "Dünya Rabia Günü" programı yapılacak. Programda, açılış konuşmalarının ardından sinevizyon gösterimi ile "Rabia Katliamı Tiyatrosu" sahnelenecek. Son olarak da platformun çalışmalarına destek olan "Rabia dostları"na ödül takdim edilecek. Ayrıca, 15 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Milli Türk Talebe Birliği Konferans Salonu'nda da 3 oturum halinde, "İslam Dünyasında İyi Yönetişim Sempozyumu" düzenlenecek.



İlk ödül Cumhurbaşkanı Erdoğan'a

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, bu yıl "Dünya Rabia Günü" için Türkiye'nin yanı sıra 30'u aşkın ülkede çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, darbe mağdurlarının yanındaki duruşundan dolayı "Rabia Onur Ödülü"nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verileceğini söyledi.




400 yüzden fazla sivil toplum kuruluşu bir araya geldi

İşbilir, Rabia Katliamı'nın gerçekleştiği 14 Ağustos'un geçen sene "Dünya Rabia Günü" ilan edildiğini hatırlatarak, 3 Temmuz 2013'teki sivil ve demokratik seçimle işbaşına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbenin bölgedeki tüm dengeleri değiştirdiğini anlattı. Cihangir İşbilir, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı, barışçıl duruşu benimseyen herkesin yer alabileceği bir zemin olması açısından dünyanın farklı ülkelerinden 400'ü aşkın sivil toplum kuruluşuyla Uluslararası Rabia Platformunu kurduklarını bildirdi.



Vicdan Mahkemeleri geliyor

İşbilir, bu yıl 'Dünya Rabia Günü'nde, siyaset, sanat, spor, sivil toplum kuruluşu ve medya alanlarında 50'yi aşkın kişiye, darbe karşıtı duruşlarından dolayı ilk kez 'Rabia Ödülleri' verileceğini sözlerine eklerken, yine bu yıl ilk defa bağımsız hukukçular tarafından "Vicdan mahkemeleri" kurulacağını, dünyanın farklı ülkelerinden hukukçuların katılımıyla İstanbul, Doha, Lahey ve Brüksel'de duruşmaların gerçekleştirileceğini belirterek, bu mahkemelerde de Mısır darbe yönetiminin yargılanacağını aktardı.






#Rabia Platform
#Cihangir İşbilir
#Rabia Ödülleri
9 yıl önce