|

Rahmet gecesi

Ramazan ayının müjdecisi Berat Gecesi’nde camiler dolup taştı. Vatandaşlar İstanbul’da Sultanahmed, Süleymaniye, Eyüp Sultan gibi selatin camilerinin yanısıra Çamlıca Camii’ne akın etti. Eller af ve mağfiret için semaya açıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ramazan ayının müjdecisi Berat Gecesi, dün Türkiye’nin dört bir yanında idrak edildi. “Af ve mağfiret gecesi” olarak kabul edilen bu günde Müslümanlar camilere akın etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce kandil dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İstanbul’daki Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan gibi selatin camilerin yanı sıra Çamlıca Camii’nde yoğunluk yaşandı. Geceyi ibadetle geçiren Müslümanlar, af ve mağfiret için ellerini semaya açtı. Ankara’da Beştepe Millet, Diyarbakır’da Kurşunlu, Giresun’da Sarayburnu, Bursa’da Ulu, Konya’da Hacı Veyiszade ve Kapu ile İstanbul’da Fatih ve Eyüp Sultan camilerinde özel program düzenlendi, Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutuldu. Vatandaşlar, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi. Berat Gecesi’nde camiler, affedilmek için el açan Müslümanlarla doldu taştı. Camilerde yaşanan yoğunluk nedeniyle çok sayıda vatandaş ibadetini cami avlularında yerine getirdi. Kandil nedeniyle hayırseverler tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

  • Ramazana hazırlık
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Berat Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Berat’ın, kulluk bilincini kuşanarak hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu kazandırdığını belirten Erbaş, “Berat, özellikle nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan ramazan ayına bizi hazırlamaktadır” dedi. Erbaş, şunları kaydetti: “Berat Gecesi’ni idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki, ‘De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım. Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir’ müjdesinin farkına vararak, sevgili Peygamberimizin (s.a.s.), ‘Allah’ım azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum.’ şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir. Bu mübarek gecenin barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hakim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını diliyor, ramazan ayına her türlü dert, sıkıntı ve günah yükünden beri olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
#Berat Gecesi
#Çamlıca Camii
#Ali Erbaş
5 yıl önce