|

Ranta doymayacak

Hapiste 23 yıldır boşuna yattığı anlaşılan Amerikalı David Ranta, dün serbest bırakıldı. İlk işi New York Polisi''ne dava açmak olan Ranta''nın, milyonlarca dolar tazminat kazanması bekleniyor.

.
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:36 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Ranta doymayacak
Ranta doymayacak
DEDEKTİFLER HATALI İNCELEDİ

New York''da, 1991''de, Chaskel Werzberger isimli bir hahamı öldürdüğü gerekçesiyle 2''inci derece cinayet suçundan 37 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 23 yıldır hapis yatan David Ranta''nın masum olduğu anlaşıldı. Savcı Charles Hynes, tanık ifadeleri yeniden incelendiğinde ortaya çelişkiler çıktığını ve olayı inceleyen dedektiflerin davayı hatalı incelediğini açıkladı.

BURADAN DEFOLMAK İSTİYORUM

Duruşma sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine 58 yaşındaki Ranta, özgür bir insan olarak ilk dileğini, ''Buradan defolup gitmek istiyorum'' şeklinde ifade etti. Ranta daha sonrasında, ''Şu an, sanırım yüzmek istiyorum, bu çok rahatlatıcı olur'' dedi. Tüm hayatının bir hiç uğruna mahvolduğunu söyleyen, matbaa işleriyle uğraşan Ranta''nın, hayatına nasıl devam edeceği bilinmiyor.

David Ranta, serbest kaldıktan hemen sonra New York şehir yönetimi ve New York Polisi''ne insan hakları ihalali suçlamasıyla dava açmak için mahkemeye başvurdu.


11 yıl önce