|

Resimlerini şehri İstanbul'da çizecekler

Son yıllarda özellikle kültür turizmi konusunda önemli adımlar atan Türkiye, İstanbul'un ilk kez ev sahipliği yapacağı bir sergiyle bu alandaki atılımını daha da pekiştirmek niyetinde. Ülkemizde ilk kez düzenlenecek sergi konsepti ile çok sayıda Ukraynalı ressam İstanbul'a gelerek resimlerini üretecekler. Arzu eden sanat severler bu süreç boyunca galeriyi ziyaret ederek resimlerin üretim anlarından eserin bittiği ana kadar gelişen tüm süreci görebilecek.

19:58 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 20:33 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Etkinlik kapsamında icra edilen eserler, 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek.
Etkinlik kapsamında icra edilen eserler, 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek.

Türkiye'nin geçtiğimiz yıllara oranla turizmde kalktığı atağın en büyük etkilerinden biri de İstanbul'da görüldü.

Kente gelen turist sayısı son yılların en yüksek oranlarından birine ulaşırken, sanat galerileri de sanat severler de ürettikleri projelerle İstanbul'un kültür turizmine katkılar yapıyor.

Bu kapsamda düzenlenecek İstanbul Artist Residency resim sergisi Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan bir sergi konseptine sahne olacak.

Ukrayna'dan çok sayıda ressamın ülkemize gelerek resimlerini İstanbul'da yapacağı bu yeni konspeti Ukrayna Konsolosluğu ve sanata verdiği destekle bilinen Denkar Gemi İnşa A.Ş. ortaklaşa düzenliyor.


İstanbul sanatçının üretme iştahını artırıyor

DENKAR Yönetim Kurulu üyesi Halil İbrahim Çavuşoğlu, söz konusu serginin bir 'ilk' olmasının ötesinde anlamlar taşıdığına vurgu yaparak, "
Biz, bu yolu açmış olmanın haklı onurunu yaşıyoruz. Eminiz ki bundan sonraki dönemde ülkemiz bu tür projelere daha sık ev sahipliği yapabilecek. Çünkü İstanbul dünya kültür mirasının da en önemli simge kentlerinden biri. Ve sahip olduğu özellikler, dünyanın en seçkin sanatçılarının da buraya gelerek bir şeyler üretme iştahını artıyor
" şeklinde konuştu.

Serginin açılışının 25 Nisan saat 19'da yapılacağı bilgisini veren Çavuşoğlu, sanatseverlerin 15-25 Nisan 2019 tarihleri arasında da resim atölyesini ziyaret edebileceklerini söyledi. Etkinlik kapsamında icra edilen eserler, 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek.

#İstanbul
#Halil İbrahim Çavuşoğlu
5 yıl önce