|

Ressam Munch'un "Köprüdeki kızlar"ı New York'ta müzayedeye çıkıyor

Ruhsal ve duygusal konuları işlediği resimleriyle tanınan Norveçli ressam Edvard Munch'un "Köprüdeki kızlar" adlı eseri, New York'ta yapılacak açık artırmada satışa sunulacak.

Yeni Şafak
11:27 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:29 - 5/11/2016 Cumartesi
AA
Ressam Munch'un "Köprüdeki kızlar"ı New York'ta müzayedeye çıkıyor.
Ressam Munch'un "Köprüdeki kızlar"ı New York'ta müzayedeye çıkıyor.

Sotheby's Müzayede Evi, New York'ta sonbahar açık artırmaları öncesinde, Munch'un "Köprüdeki Kızlar" tablosunun da dahil olduğu eserleri basına tanıttı.



Tanıtımda bir konuşma yapan Sotheby's'in İzlenimci ve Modern Sanat bölümü yöneticilerindenn Simon Shaw, bu lirik eserin Munch'un kariyerindeki en güçlü eserlerden biri olduğunu ve iki defa sanatçıya Sotheby's'deki kendi dünya rekorunu kırdırdığını söyledi.



Eser 2008'de 30 milyon 800 bin dolar



Müzayede evi, Munch'un 1902 tarihli "Köprüdeki Kızlar" tablosuyla ilgili daha önceki açıklamasında, tablonun 50 milyon dolardan satılmasını beklediklerini bildirirken, eser 2008'de 30 milyon 800 bin dolara alıcı bulmuştu.



Sotheby's tarafından 2012 yılında satılan sanat tarihinin en bilinen tabloları arasında olan Munch'un "Çığlık" tablosu ise en son 119.9 milyon dolara satılmıştı.



Müzayedede Picasso'nun bir heykeli de yer alıyor



Ekspresyonizm (Dışavurumculuk) akımının önemli temsilcilerinden kabul edilen Munch'un yanında, Empresyonizmin (İzlenimcilik) öncülerinden Vincent van Gogh'un bir "natürmort" eseri de müzayede haftasında satışa sunulacaklar arasında.



Pablo Picasso'nun 1963 tarihli, 130cmx162 cm ebatlarındaki selfportre ve modelini resmettiği yağlıboya eserine müzayede 12 milyon ila 18 milyon dolar bedel kondu. Müzayedede Picasso'nun bir heykeli de yer alıyor.



Müzayedede ayrıca Frantisek Kupka, Wassily Kandinsky ve László Moholy-Nagy'e ait eserler de satışa sunulacak.



Çağdaş Sanat açık artırması da yapacak olan Sotheby's Müzayde Evi, Gerhard Richter, Willem de Kooning, David Hockney, Jean-Michel Basquiat ve Andy Warhol'a ait tabloları da müzayede öncesinde New York'taki merkezinde gösterime açtı.





#Edvard Munch
#Köprüdeki Kızlar
#Müzayede
#Sotheby's
#New York
7 yıl önce