|

Ruhban Okulu'nda müzikli buluşma

00:00 - 20/09/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:25 - 20/09/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Ruhban Okulu'nda  müzikli buluşma
Ruhban Okulu'nda müzikli buluşma

Yunan sanatçı Evanthia Reboutsika Heybeliada Ruhban Okulu'nın bahçesinde konser verdi. İstanbul Heybeliada'daki Ruhban Okulu 30 yıl sonra kapılarını bir konser için açtı. "Babam ve Oğlum" filminin müziklerini de yapan Yunan sanatçı Evanthia Reboutsika izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Uzun yıllardır tartışmalara konu olan tarihi Heybeliada Ruhban Okulu'nun bahçesinde Türk ve Yunan izleyicilerle buluşan sanatçı Evanthia Reboutsika müzik ziyafeti sundu. Konser Yunan televizyonları tarafından canlı olarak yayınlandı.

Konseri izleyenler arasında Fener Rum Patriği Bartholomeos da vardı.

Açılması uzun süredir tartışılan Ruhban Okulu'nda bir süre önce'de "İstanbul'un izini sürmek" adlı bir resim sergisi açılmıştı.

BAĞIŞ ÇİÇEK GÖNDERDİ

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ve çok sayıda davetlinin izlediği konsere, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da çiçek gönderdi.


2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi

Bartholomeos, Ruhban Okulu'nun, 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde kapılarını açarak, 101 Yunan sanatçının eserlerinden oluşan bir sergiyi ağırladığını söyledi. Bartholomeos, sergiden sonra müziğin geldiğini ve bu iki sanatın gerçekleştirilmesinin kendilerine ümit verdiğini kaydetti.






14 yıl önce