|

Rus Inga İslamiyet'i seçerek 'İnci' oldu

Rus Bayan Inga Abramovskıkh, Ordu'nun Ünye İlçe Müftülüğü'ne gelerek Müslüman oldu.

İha
00:00 - 5/08/2014 Salı
Güncelleme: 11:35 - 5/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Rus Inga İslamiyet'i seçerek 'İnci' oldu
Rus Inga İslamiyet'i seçerek 'İnci' oldu

Rus Uyruklu Hristiyan dinine mensup SSCB (Çelyabinsk) doğumlu 26 yaşındaki Inga Abramovskıkh (26), Ünye Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini bildirdi. Ünye Müftü Vekili Yaşar Arslan tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Inga Abramovskıkh, İlçe Müftülük Şefi Hakan Serçe, İlçe Vaizi Muhammet Ali Ünal, İlçe Vaizesi Özlem Kalyoncu Şirin, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerinden Hanife Çetin ve basın mensupları huzurunda yapılan ihtida töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olup 'İnci' ismini aldı.

Üniversite mezunu olup mesleği doktor olan Inga Abramovskıkh (İnci), Ünyeli Öğretmen Seyfettin Adanık ile evlenerek, Türkiye'de yaşamaya başladığını ve Müslümanlığı merak ederek, İslamı araştırmaya karar verdiğini, neticede kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini, bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

İhtida merasimi sonrasında Ünye Müftü Vekili Yaşar Arslan tarafından kendisine ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

10 yıl önce