|

Saatte 40 kere kalbi durdu

Erzincan'da ameliyatı sonrası kalbi bir saatte 40 kez duran ancak doktorların müdahalesiyle yeniden hayata tutunan Demirtaş'ın tedavisi tamamlandı. Kalp Damar Cerrahı Yard. Doç. Dr. Oruç Alper Onk, Demirtaş'ın zor bir ameliyat geçirdiğini ve hastanın 3 damarının yüzde 90'ının tıkalı olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
12:45 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 12:53 - 25/10/2016 Salı
AA
Erzincan'da, ameliyat sonrası kalbi bir saatte 40 kez duran, doktorların çabasıyla yeniden hayata tutunan Bekir Demirtaş, taburcu edildi.
Erzincan'da, ameliyat sonrası kalbi bir saatte 40 kez duran, doktorların çabasıyla yeniden hayata tutunan Bekir Demirtaş, taburcu edildi.

Erzincan'da, ameliyat sonrası kalbi bir saatte 40 kez duran, doktorların çabasıyla yeniden hayata tutunan Bekir Demirtaş, taburcu edildi. Bir süre önce göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği'ndeki tetkiklerde, kalbine giden 3 damarının yüzde 90'ının tıkalı olduğu tespit edilince ameliyata alınan 66 yaşındaki Bekir Demirtaş, yoğun bakım servisine alındı.



Buradaki tedavisi sürerken ilk ameliyattan 2 gün sonra kalbi durunca servisteki doktorlarca hayata döndürülmek için göğüs kafesi açılarak yeniden müdahale edilen ve bu sırada kısa süreli olarak 40 kez duran kalbi tekrar çalıştırılan Demirtaş'ın tedavisi tamamlandı.





Kontrolleri devam edecek


Kalp ve damar cerrahı Yard. Doç. Dr. Oruç Alper Onk ve ekibinin yaptığı 4 saatlik ameliyatla hayata yeniden tutunan Demirtaş, sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Onk, Demirtaş'a uzun ve sağlıklı ömür diledi. Hastanın zor bir ameliyat geçirdiğini ifade eden Onk, Demirtaş'ın kontrollerinin süreceğini söyledi. Bekir Demirtaş ise hastanede gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ameliyatını yapan doktorlar ile hastanede kendisine destek olan personele teşekkür etti. Yeniden sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Demirtaş, "Allah herkesten razı olsun. Çok mutluyum, sağlığıma kavuştum." dedi.




#Bypass
#Erzincan
#Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
7 yıl önce