|

Saç ektirirken nelere dikkat edilmeli?

Saç yapısı kişiden kişiye göre değiştiği için kimi kişilerde yaşanan saç dökülmesi bazılarında görülmez. Saçların gün içinde belirlenen sayının üzerinde dökülmesi nedeni ile kellik sorunu oluşabilir. Saç ektirerek bu problemle başa çıkabilirsiniz. Saç ektirmenin kolay yollarını sizin için derledik...

Yeni Şafak
15:16 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:36 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Saç ektirdikten sonra günlük hayatta dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.
Saç ektirdikten sonra günlük hayatta dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

Saç dökülmesi, genetik, hormonal değişiklikler ve belirsiz nedenlerle meydana geliyor. Erkekler kadar kadınlarda da fiziksel ve buna bağlı olarak da psikolojik sorunlara sebep olan saç dökülmesinin artık bir çözümü var. Saç ektirerek seyrelen saçlar artık gürleşiyor. Saç ekimini takip eden 48 saat içerisinde ekim yapılan bölgeye kesinlikle herhangi bir temas olmaması gerekiyor.

Saç ektirirken nelere dikkat edilmeli?

- Gece uyurken ekim yapılan saç kökleri yatağın başına, yorgana ya da yastığa değmemeli ve zarar görmemeli. Bunun için sert ve küçük bir yastıkla sırtüstü şekilde, alım yapılan ense bölgesi üzerine yatabilirsiniz.

- Ayrıca 2 hafta boyunca gömlek, hırka, fermuarlı kazaklar gibi önü açık giysilerin giyilmesi tercih edilmeli, kafa bölgesinden ekim alanına zarar vermemesi için t-shirt, boğazlı kazak, atlet gibi dar giysiler geçirilmemelidir.

Yani 2 hafta ekim yapılan alana temas olmamalı, muhtemel her temas, ekilen saç köküne zarar verebilir ve o saç kökünü kaybedebiliriz.

Spordan uzak durun

- İki hafta boyunca spor aktiviteleri, hamam, sauna, yüzme, solaryum ve her türlü kuaförlük hizmetleri kesinlikle yapılmamalı. Saç köklerine zarar verebilir, enfeksiyon riskini artırabilir.

Banyo yaparken dikkat!

İki gün boyunca saç ekimi yapılan bölgeye yıkama yapılmamalı ve su değdirilmemelidir. İlk yıkama 2. gün yani operasyon üzerinden 48 saat geçtikten sonra yapılmalıdır. Bu yıkamayı ilgili doktorunuz veya sağlık ekibi yapacaktır. Önemli olan, saç köklerine zarar vermeyecek şekilde nazik davranmak ve saçları yıkarken zedelememektir.

Yıkama işlemlerinden sonra saç ekim alanında kesinlikle havlu kullanmamalı ve saç kurutma makinesi ile kurutulmalı.

Asprin kullanmayın

Operasyondan sonra ilk hafta aspirin kullanmamalısınız. Ayrıca ginseng, ginko biloba, E vitamini gibi kanı sulandırıcı ilaç ve bitkisel destek tedavilerini almanız da tavsiye edilmez. Saç ekimi operasyonu sonrasında saçlarınızın çıkmaya başlaması 2,5 ay - 4 ay arasında bir süre alabilir.

Gün ışığına ve soğuğa karşı hassas davranmaları ve fazla soğuk ve sıcakta durmamaları gerekmektedir.

#Saç
#Saç ekimi
#Kellik
6 yıl önce