|

Sahtekar Hazerfan

İnternete koyduğu 'uçan adam' videosuyla dünyayı şaşkına çeviren Hollandalı mühendis Jarno Smeets, baskılar sonucunda uçamadığını her şeyin bir yalan olduğunu itiraf etti. Gerçek adı Floris Kaayk olan Smeeth, aslında mühendis de değilmiş.

00:00 - 31/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:44 - 31/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Sahtekar Hazerfan
Sahtekar Hazerfan

UÇAMADIĞINI İTİRAF ETTİ

Youtube'a yüklediği videoların izlenme sayısı 10 milyonu aşan Jarno Smeets, sahtekarlıkla suçlanmaya başlanmasının ardından Hollanda'nın De Wereld Draait Door televizyon programına çıkarak gerçeği itiraf etti. Asıl adının Floris Kaayk olduğunu açıklayan Smeeth, İngiltere'nin Coventry Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi almadığını söyledi. St. Joost Akademisi'nde animasyon eğitimi aldığını belirten Kaayk, Sandberg Enstitüsü'nden de Güzel Sanatlar diploması aldığını ifade etti.


SANSASYONEL REKLAM KOKUSU

Kaayk, sahtekarlığının amacını belirtmezken, programı izleyen bir arkadaşı, Twitter mesajında, Kaayk'ın internetteki sahte videoları konu alan bir belgesel çektiğini öne sürdü. Analistler, animasyon uzmanı olduğu öğrenilen Kaayk'ın sahte videosunun arkasında tek bir neden olabileceğini düşünüyor. Sahte videonun sırrı CGI, yani 'bilgisayarda yaratılmış görüntü' teknolojisi. Life's Little Mysteries, videonun CGI sahtekarlığını, PopularScience sitesi de fizik kurallarını ihlal eden detaylarını ortaya koymuştu.




12 yıl önce