|

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S4 rekor kırdı

Sernur Yassıkaya
00:00 - 26/05/2013 Pazar
Güncelleme: 15:44 - 25/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S4 rekor kırd
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S4 rekor kırd

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S4, teknoloji meraklılarının son gözdesi. Öyle ki, küresel akıllı telefon pazarının yüzde 31,7'sine sahip olan markanın bir önceki amiral gemisi Galaxy S3 10 milyonluk satış rakamına 50 gün içindeki ulaşırken, S4 bu başarıyı sadece 27 günde göstermiş oldu. Son dönemde yaptığı atılımlar ve ürün çeşitliliği ile Apple markasını geçerek, akıllı telefon piyasasının zirvesine oturan Samsung'un, Galaxy S4 modeliyle hakimiyetini perçinlediğini söylemek mümkün. Apple'ın iPhone 5'te istediği etkiyi oluşturamaması ile Güney Kore'li teknoloji devinin özellikle genç kullanıcılar arasında tercih edilmesine sebep oluyor. Bakalım Hazir an ayında lansmanının yapılacağı söylenen iPhone 5S, Galaxy S4'ü tahtından edecek mi?

Twitter'ın güvenliği arttırıldı

Son dönemde twitter üsütnden yayın yapan ünlü medya kuruluşlarının hesabının hacklenmesi gündemin baş sıralarında yer almaya başladı. Ülkeler arası mücadelede görev yapan siber ordular, seslerini duyurmak için en kolay yol olarak, twitter'daki ünlü haber ajanslarının hesaplarını ele geçirmek olarak seçiyorlar. İşte twitter buna engel olmak için yeni bir güvenlik önlemi geliştirdi. İki katmanlı olacak bu yeni güvenlik özelliği ile twitter, Google, Apple, Microsoft ve Facebook gibi dev firmaların kervanına katıldı. Yeni güvenlik önlemi ile twitter kullanıcıları, telefonlarına ulaştırılacak, kendileri için özel oluşturulan kod ile hesaplarına giriş yapabilecek. Bunun için twitter hesabınızda, ayarlar bölümüne giriş yapıp 'Hesap' sekmesindeki, 'Hesap güvenliği' şıkkındaki kutucuğu işaretlemeniz ve telefon numaranızı paylaşmanız gerekiyor. Dilediğiniz zaman telefon numarınızı twitter mobil ayarları üstünden silme imkanınız bulunuyor. Twitter, kişisel güvenliğin her geçen gün önemini artırdığı bir dönemde, yeni güvenlik önlemleriyle kapımızı daha fazla çalacağını da blogu üstünden bildirmiş durumda.

Usta kemancının konseri için geri sayım

Dünyanın en önemli müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, İstanbul'a geliyor. Schindler'in Listesi ve Kadın Kokusu filmlerinden de tanınan Itzhak Perlman, gittiği ülkede müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşarak konser biletleri aylar önceden tükeniyor. Ithzak Perlman, 28 Mayıs'ta da Yapı Kredi Private Banking ana sponsorluğu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde konser verecek. Perlman konsere geçmişte Yehudi Menuhin'e ait Stradivari'nin altın çağında yapılmış en iyi kemanı olduğu düşünülen 1714 yapımı antik Soil Stradivarius ile katılacak. Perlman'ın kullandığı enstrümanın değerinin ortalama 20 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

5 AYRI DALDA GRAMMY SAHİBİ

En İyi Oda Müziği ve En İyi Enstrümantal Solocu Performansı gibi toplamda 5 ayrı dalda Grammy Ödülü'ne sahip olan Perlman'ın, Harvard, Yale, Brandeis, Roosevelt, Yeshiva ve Hebrew üniversitelerinde fahri ve onursal doktoraları bulunuyor.

Itzhak Perlman Kimdir?

Schindler'in Listesi filminden de tanınan Perlman, 1945 yılında Birleşik Krallık Filistin Mandası'nda, Tel Aviv'de doğdu ve burada radyodan dinlediği klasik müziklerle kemana olan ilgisi başladı. Büyük keman eğitimcisi Ivan Galamian ve onun asistanı Deraothy DeLay ile Juilliard Okulu'nda çalışmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmadan önce Shulamit Konservatuarı'nda ve Tel-Aviv Müzik Akademisi'nde Rivka Goldgart ile çalıştı. 4 yaşında çocuk felci geçiren ve koltuk değnekleri ile yürümeyi öğrenen müzisyen, bugün genellikle koltuk değneklerini kullanmakla beraber; hareket etmek ve otururken keman çalmak için elektrikli amigo scooter kullanıyor.


11 yıl önce