|

Sanat bizi birleştirecek

Albayrak Holding ana sponsorluğunda bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleceğin Ustaları Yarışması’nda dereceye giren sanatçılar, Albayrak Holding İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak’ın da katılımıyla ödüllendirildi. Türkiye’nin Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, “Geleneksel sanatlar bizi bir araya getirecek” dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da “Yarışmaya 61’i yurt dışından 214 sanatçı katıldı. Zeytinburnu yurtdışında da bilinen bir yer oldu” ifadelerini kullandı.

Merve Akbaş
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Albayrak Holding ana sponsorluğunda Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği ”Geleceğin Ustaları” 6. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması öncesinde ödül alan eserlerin yer aldığı sergi de açıldı. Açılışı, Endonezya Büyükelçimiz Prof.Dr. Mahmut Erol Kılıç, Albayrak Holding İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Prof. Dr. Alican Dağdeviren ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın gerçekleştirdi. Eserler, 15 Şubat’a kadar Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde görülebilir.
Albayrak Holding ana sponsorluğunda Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği ”Geleceğin Ustaları” 6. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması öncesinde ödül alan eserlerin yer aldığı sergi de açıldı. Açılışı, Endonezya Büyükelçimiz Prof.Dr. Mahmut Erol Kılıç, Albayrak Holding İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Prof. Dr. Alican Dağdeviren ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın gerçekleştirdi. Eserler, 15 Şubat’a kadar Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde görülebilir.

Albayrak Holding ana sponsorluğunda Zeytinburnu Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Geleneksel hale getirilen yarışmada dereceye girenler için Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

ALTI ALANDA YARIŞMA

Törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Albayrak Holding İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat, Albayrak Holding Dijital Yayınlar Genel Müdürü Ömer Karaca, Türkiye’nin Endonezya Büyükelçisi Prof.Dr. Mahmut Erol Kılıç ve Prof. Dr. Alican Dağdeviren de katıldı. Yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gören yarışmada Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Çini, alanlarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri jüri üyeleri ve protokol tarafından takdim edildi.


ALBAYRAK HOLDİNG’E TEŞEKKÜR

  • Ödül törenine katılan Endonezya Büyükelçimiz Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç geleneksel sanatların yeniden ihya olduğuna dikkat çekti. Kılıç şunları söyledi: “Geleneksel sanatlar yeniden ihya oluyor. İhya olabilmesi için geleneğin halkalarının birbirine bağlanması gerekiyordu. Belirli dönemlerde maalesef bu zincir koptu, koparıldı. Ama şimdi yeniden bir araya geliyor. Şunu hepimiz biliyoruz ki gerek düşünce dünyasında, gerekse sanatta ve zanaatta tüm eğitim usta çırak ilişkisi üzerine ilerler. Bizler belirli ustalara hizmet ederiz, onlardan hem teknik kaparız, hem de tarzını alırız. O halkalar kopmuştu. Ancak bugün burada birbirine yeniden bağlandığını görüyoruz.” Sergide farklı alanlardan sanatların yan yana geldiğine dikkat çeken Kılıç, “Farklı kültürleri ancak sanat bir araya getirir. Geleneksel sanatlar bizi birleştirecek. Bu sanatlar geçmişte de olduğu gibi hep patronajla ilerler. İltifat görmesi gerekir. Baştacı edilmesi gerekir. Bu çok önemli hamiliği yürüten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a ve Albayrak Holding ailesine teşekkürleri bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

TUTKUYLA BAĞLI İKİ İNSAN

Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat ise “Bu çalışmanın iki ayrı mimari var. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak. Geleneksel sanatlar için tutku derecesinde mücadele eden bu iki insan, yarışmanın altıncı defa gerçekleşmesini sağladılar” dedi. Çini sanatçısı Mehmet Gürsoy da yarışmaların kıymetini çok iyi bildiğini ifade ederek, 1986 IRCICA’dan aldığı ödülü hatırlattı. Gürsoy şunları ifade etti: “Sanat, Cenab-ı Hakk’ın Halit isminin tecellisidir. Bu tecelli doğumunda her insana verilir. Ancak çok az insanın nasiplendiği bir özelliktir. İnsan Rabbinin mucizelerinin taklidine meyleder. İşte bu taklite yönelme sanatı ortaya çıkarır.”

SENEYE KONUK OLARAK GELECEĞİM

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, konuşmasına Zeytinburnu halkına teşekkür ederek başladı. Aydın şunları söyledi, “Bu yarışmaya 214 sanatçı katıldı. 61 tanesi yurtdışından geldi. Zeytinburnu yurtdışında da bilinen bir yer haline geldi. Benim arzum şudur ki Endonezya’da veya Şili’de bir insan tatil yapmak istediğinde arzu ederim ki aklına Türkiye, İstanbul gelsin. İstanbul’da nereleri gezmem lazım diye araştırırken aklına Zeytinburnu gelsin, Beykoz gelsin. Bu motivasyonla çalıştık bugüne kadar. Bu projeyi inşallah Beykoz’da da gerçekleştireceğiz. Gelecek sene bu yarışmanın 7’ncisinde buraya konuk olarak gelmek nasip olur.”

  • Toplam 204 bin TL ödüllü yarışma
  • 6 ayrı dalda ilk 3 dereceye giren ve teşvik ödülüne layık görülen isimlerin ödüllendirildiği yarışmada birincilere 12.000 TL, ikincilere 8.000 TL, üçüncülere 6.000 TL, teşvik ödülüne layık görülen ilk iki sanatçıya ise 4.000 TL para ödülü hediye edildi.
#​Albayrak Holding
#Mesut Albayrak
#Geleceğin Ustaları Yarışması
#Mahmut Erol Kılıç
#Murat Aydın
5 yıl önce